Polí­tica dilluns, 5 de Maig de 2014

El Multireferèndum del 25 de maig tindrà meses a la Segarra


Autor: Jaume Moya

Els propers 11 de maig i 16 de maig es presentarà públicament a Cervera i Guissona

acte de presentació del Multireferèndum 2014 a la Premsa
acte de presentació del Multireferèndum 2014 a la Premsa Foto: Multireferèndum 2014

Una dotzena de persones han constituït el Grup de Suport del Multireferèndum a la Segarra perquè aquesta consulta popular, prevista pel 25 de maig, també pugui recollir els vots de la ciutadania de la comarca. Entre els actes previstos perquè la població pugui conèixer en què consisteix aquest projecte i puguin participar-hi, s’organitzarà una xerrada a la Sala Buireu de Cervera, el proper diumenge 11, i a la Biblioteca de Guissona, el divendres 16, on hi participaran Albert Puy, promotor de la iniciativa, i Joserra Olarrieta, professor de la UdL i membre de SomLoQueSembrem. Alhora, han obert una pàgina al facebook i al twitter @MREFlaSegarra per facilitar la difusió de les seves accions.
El Multireferèndum és un projecte nascut a partir de les entitats Som lo que Sembrem i Plataforma Aturem el Fracking que pretén fer un exercici de democràtica directa, consultant directament a la ciutadania sobre les seves opinions sobre diferents qüestions d'interès públic a Catalunya. Compta amb el suport de diverses entitats socials i cíviques, com la Xarxa per la Sobirania Energètica, la Plataforma Aturem BCN World, l’Assemblea en Defensa dels Servei Públics de Lleida o la Plataforma No a la MAT. La ciutadania de la Segarra podrà contestar quatre preguntes, relatives al paper dels transgènics en l’agricultura catalana, en el pagament del deute declarat il•legítim de la Generalitat de Catalunya, en el control democràtic del sector energètic i en una nova fórmula que faci que les iniciatives legislatives populars (ILP) puguin ser vinculants.
Els col•lectius promotors volem que s’expressi la voluntat popular de forma directa i determinant sobre problemàtiques aturades a les institucions o sobre les quals no es deixa decidir la població. El procediment i la xarxa que en resultin estaran al servei de properes edicions, per anar construint una eina de referèndum obert, en els camins d’una democràcia d’arrel, creixent i directa.
Des del 23 d'abril fins al 16 de maig, els empadronats i/o nascuts a Catalunya poden exercir el vot electrònic a través de https://vota.multireferendum.cat/ i el dia 25 de maig, coincidint amb les eleccions al Parlament europeu, es distribuiran meses electorals per recollir el vot presencial.

 -

Foto: Multireferèndum 2014
logotip del  Multireferèndum 2014 -
logotip del Multireferèndum 2014
Foto: Multireferèndum 2014


Font: Multireferèndum La Segarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: Multireferèndum Segarra democràcia directa Cervera Guissona

Ho vols compartir?