Polí­tica dimecres, 21 de Maig de 2014

El 25 de maig Cervera i Guissona tindran meses del Multireferèndum


Autor: Jaume Moya

Davant la prohibició de la Junta Electoral Central, els promotors de la consulta popular no es plantegen la retirada de les urnes i esgotaran totes les vies possibles perquè es pugui realitzar

presentació del Multireferèndum a Guissona (16-5-14)
presentació del Multireferèndum a Guissona (16-5-14) Foto: Biblioteca de Guissona

El Multireferèndum manté la seva voluntat de tirar endavant la convocatòria de la consulta del 25 de maig. Davant la prohibició de la Junta Electoral Central, ho considera un atac a les llibertats de reunió, d’expressió i participació, confirma que en cap cas pretén influir en el sentit del vot dels electors, ni intervé sobre el procés electoral de cap manera, ni tampoc té com objectiu impedir el lliure accés dels votants als col•legis electorals, i anuncia que recorrerà la resolució al Tribunal Suprem i sol•licitarà la suspensió de la prohibició.
Així doncs, el proper diumenge, coincidint amb els comicis europeus, el Multireferèndum instal•larà unes tres-centes taules a tota Catalunya per consultar a la ciutadania el seu parer sobre qüestions que els afecten directament i que han estat bloquejades en les institucions públiques. Amb aquest acte,
Les preguntes que podran ser contestades pels veïns de la Segarra versaran sobre el paper dels transgènics a l’agricultura, el control democràtic de l’energia, l’assumpció del deute il•legítim per part de la Generalitat de Catalunya i l’organització d’iniciatives legislatives populars amb caràcter vinculant. La iniciativa parteix de Som lo que Sembrem i la Plataforma Aturem el Fracking, compta amb el suport, entre d’altres, de l’ Assemblea en Defensa dels Serveis públics de Lleida, el Procés Constituent, la Plataforma No a la MAT i la Xarxa per la Sobirania Energètica i ha estat finançada íntegrament pels seus promotors amb una campanya de micro-mecenatge.
Dins els actes de presentació, el passat divendres Albert Puy, de Som lo que Sembrem, va presentar el Multireferèndum a la biblioteca de Guissona amb una xerrada sobre els transgènics, i dijous 22, Jaume Moya, de la Plataforma Aturem el Fracking, a la biblioteca de Tàrrega, amb una xerrada sobre el control democràtic de les energies.
El Grup de suport al Multireferèndum a la Segarra fa una fauna crida a la participació ciutadana perquè faci seva la consulta, expressant voluntats directes i no relacionades amb l’elecció de càrrecs electes. S’instal•laran dues meses per a recollir els vots de la ciutadania: una a Cervera i una altra a Guissona, on es podran dipositar els vots entre les 9 del matí i les 8 del vespre.

urnes i paperetes de votació anticipada -
urnes i paperetes de votació anticipada
Foto: Multireferèndum
Albert Puy durant la presentació del Multireferèndum a Guissona - Guissona
Albert Puy durant la presentació del Multireferèndum a Guissona
Foto: Josep M. Santesmasses


Font: Grup de Suport del Multireferèndum a la Segarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: Multireferèndum la Segarra democràcia directa Cervera Guissona Junta Electoral Central

Ho vols compartir?