Polí­tica divendres, 4 de Juliol de 2014

L’alcalde de Guissona i el seu antecessor, a la llista de rebre sobresous de la FMC


Autor: somsegarra

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció està estudiant demanar la imputació dels 44 càrrecs de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) que haurien rebut sobresous

vista de Guissona
vista de Guissona Foto: Giliet de Florejacs

Segons la informació de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, l’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva, hauria cobrat 3.333 euros i Josep Cosconera, exalcalde de Guissona i actual diputat al Parlament per ERC, 1.326 euros. Altres càrrecs de Lleida que haurien rebut aquests sobresous són l’actual alcalde de Solsona, David Rodríguez (7.500 euros entre 2011 i 2012); l’alcalde de Tremp, Víctor Orrit (2.249 euros en el mateix període) i l’exalcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, 1.326 euros. La llista l’encapçalen alcaldes i exalcaldes de les comarques de Barcelona i per quantitat al capdavant hi ha l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, amb 23.964 euros. Els implicats són de tots els colors polítics encara que predominen els del PSC.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix d'acusació popular en el cas Mercuri, ha assegurat que estudiarà en els propers dies si demana la imputació dels 44 alcaldes que estan sent investigats pel presumpte cobrament de sobresous. Es tracta de retribucions mensuals argumentades com a dietes per assistència a reunions i desplaçaments, el cobrament de les quals podria ser 'il·lícit', segons la jutge, perquè es rebien fins i tot en períodes d'inactivitat de l'entitat.

L'equip jurídic de la plataforma està estudiant si es pot considerar o no que aquestes retribucions vulneren la llei que estableix que un càrrec públic no pot cobrar dos sous públics. Si finalment consideren que hi ha motius per demanar la imputació, exigiran també que dimiteixen de les seves alcaldies. "No volem demanar una imputació temerària. Si no podem anar fins al final, farem una crítica de com aquestes estructures es creen amb interessos particulars", han assegurat els seus portaveus.

La jutge que instrueix la causa ha obert una peça separada per estudiar aquest assumpte però no ha fet, per ara, cap imputació en aquest cas derivat.

El comitè executiu de la Federació Catalana de Municipis (FMC) es reuneix aquesta tarda per abordar la situació. Diversos alcaldes afectats de diferents partits han manifestat la seva indignació per la situació i demanaran explicacions aquesta tarda a la direcció de la FMC, concretament al seu expresident Manel Bustos i al secretari general, Adolfo Moreno. De moment, els 5 alcaldes i exalcaldes de CDC que havien cobrat els imports sospitosos han anunciat que tornen de forma cautelar els diners a través d'un taló nominatiu adjunt. També els alcaldes afectats d'ERC. I és que alguns dels batlles esquitxats per la investigació han assegurat que no eren conscients d'estar rebent diners de forma irregular.



Etiquetes: sobresous fmc guissona

Ho vols compartir?