Polí­tica dimarts, 23 de Setembre de 2014

Gairebé 700 ajuntaments celebraran plens per donar suport a la consulta del 9N


Autor: somsegarra

El text de la moció ha estat pactat per l’AMI i l’ACMi els partits CiU, ERC, ICV-EUiA i les CUP

Cervera dona suport consulta del 9N
Cervera dona suport consulta del 9N Foto: Paeria

Catalunya viu la gran setmana de compromís municipal a la consulta del 9N. 666 ajuntaments (al voltant del 70% del total) ja han confirmat la seva intenció de celebrar plens extraordinaris per aprovar la moció que proposa donar suport a la convocatòria del 9-N en virtut de la Llei de Consultes, legitimada divendres al Parlament, així com per facilitar-ne tots els recursos necessaris. 379 sessions plenàries es van celebrar aquest dilluns, i continuaran celebrant-se durant tota la setmana arran de la crida realitzada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a tots els seus municipis adherits. El text de la moció ha estat pactat per l’AMI i l’ACMi els partits CiU, ERC, ICV-EUiA i les CUP.

Donada la rapidesa amb la qual s’ha efectuat aquesta crida, són molts els consistoris que encara no han tingut temps efectiu per sumar-se a la iniciativa, de manera que la xifra final d’ajuntaments que recolzaran la moció creixerà en els pròxims dies.

La moció que aprovaran les sessions plenàries demana mostrar el ple suport del consistori a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014 dins el marc legal, així com al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que hi estan a favor. La moció també demana als ajuntaments que garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, fa una crida a la ciutadania a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica.

Gairebé 700 ajuntaments celebraran plens per donar suport a la consulta del 9N -
Gairebé 700 ajuntaments celebraran plens per donar suport a la consulta del 9N
Foto: AMI


Font: AMI   + info (enllaç extern)

Etiquetes: consulta 9N

Ho vols compartir?