Polí­tica dijous, 29 de Gener de 2015

Una vintena de membres del Multireferèndum de la Segarra i l'Urgell processats per desobediència


Autor: Jaume Moya

La denúncia va ser presentada per un interventor de Vox davant de la Comissaria dels Mossos de Cervera

mesa de Multireferèndum a Cervera
mesa de Multireferèndum a Cervera Foto: Multireferendum

Les persones que encapçalaven el passat 25 de maig de 2014 les meses de la consulta popular del Multireferèndum a Cervera, Tàrrega, Guissona, Bellpuig i Sant Antolí (Ribera d’Onadra) han estat denunciades a instàncies del Cos dels Mossos d’Esquadra i d’un interventor del partit VOX, el Sr. Antonio Martínez Carreño. Arran de la denúncia, el Jutjat d’instrucció 2 de Cervera els ha processat per desobediència i els ha citat a judici el proper 5 de febrer.

Davant d’aquest fet, els processats han publicat un manifest pel qual:

1. Reconeixen la seva actitud desobedient a una prohibició, emesa per la Junta Electoral, que consideren que respon a una manera de concebre la política que ni accepten ni acaten.

2. Assumeixen que, com a força transformadora de la societat, la proposta del Multirefèndum pugui ser criminalitzada per un sistema renuent a avançar cap a la veritable democràcia i, en conseqüència, accepten les conseqüències que el sistema els pugui derivar.

3. Manifesten que la consulta del Multiferèndum en cap moment va tenir cap voluntat d’afectar els comicis europeus i el ple convenciment que en absolut hi van incidir.

4. Tenen la plena confiança que una altra manera de fer política és possible, per la qual cosa es reafirmen en l’eina del Multireferèndum com a instrument perquè la ciutadania accedeixi a un model de democràcia participativa d’arrel.

5. Recorden que, mitjançant el Multireferèndum, la ciutadania es va pronunciar per l’agricultura lliure de transgènics, contra el pagament del deute il•legítim de la Generalitat, pel control democràtic del sector energètic i perquè les iniciatives legislatives populars tinguin caràcter vinculant; també en contra del projecte BCN World, l’abastament públic de l’aigua a la ciutat de Lleida i en contra de la línia de Molt Alta Tensió a les terres gironines.

En conseqüència, tant els processats com la resta de persones que que van fer possible la consulta del Multireferèndum a la Segarra i l’Urgell, es reafirmen en el convenciment del camí endegat i anuncien que reproduiran les consultes populars en tots aquells temes que es considerin socialment rellevants.




Font: Multireferèndum   + info (enllaç extern)

Etiquetes: multireferendum la Segarra Cervera Tàrrega Urgell Bellpuig Sant Antolí desobediència

Ho vols compartir?