Polí­tica dijous, 5 de Novembre de 2015

Xavier Casoliva, president del Consell d’Alcaldes de la Segarra


Autor: somsegarra

Els alcaldes de la comarca van fer consens comú per tal de treballar accions conjuntes per solucionar els danys provocats pels aiguats recents

Xavier Casoliva, president del Consell d’Alcaldes de la Segarra
Xavier Casoliva, president del Consell d’Alcaldes de la Segarra Foto: CC Segarra

La Sala de Plens del Consell Comarcal va acollir ahir al vespre la convocatòria de constitució del Consell d’Alcaldes. A l'inici, es va fer un minut de silenci per a expressar el seu condol a familiars i amics de les quatre persones grans mortes en una residència geriàtrica d’Agramunt. D’aquesta manera, alcaldes i consellers comarcals van voler mostra la seva solidaritat amb els tràgics fets esdevinguts en aquesta vila veïna, i oferir el seu més sincer suport a les famílies de les víctimes, a les quals transmet el seu suport i encoratja en aquests difícils moments.

La sessió va transcórrer amb la constitució del Consell d’Alcaldes on es va acordar, per consens de tots els alcaldes, Xavier Casoliva com a president. Es van establir la periodicitat de les reunions com les comissions de treball. Per una part, la comissió de Municipis de Muntanya finalment representada per l’alcalde de Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés, i per altra banda, la comissió de seguiment del Pla d’Ordenació Plurimunicipal representada per l’alcalde de Biosca, Corneli Caubet. Els alcaldes presents als òrgans del Consell a Gestió d’Aigües és Xavier Pintó, alcalde dels Plans de Sió i com a suplent, Ramon Torné, alcalde d’Estaràs.

Entre altres informes a debatre es va parlar de la modificació del Programa d’Actuació Comarcal pel que fa a l’alteració de Biosca a la prestació del servei supramunicipal d’abastament d’aigua en alta, l’informe d’alteració dels termes municipals de Llobera i Biosca i, finalment, s’informà els alcaldes per tal d’aprovar la proposta de modificació del sistema tarifari d’abastament d’aigua en alta a efectes de fer-lo més equilibrat i proporcionat conservant el principi de solidaritat que ha regit el sistema des de la seva implantació.

Llei de Transparència


El Consell d’Alcaldes va acollir la xerrada sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern per exposar els instruments i accions a disposició dels ens locals per aplicar la Llei 19/2014, de 29 de desembre, a càrrec de la tècnica de l’Administració Oberta de Catalunya AOC, Marta Aderiu. La qual va exposar l’estat del desplegament d’aquesta Llei als alcaldes de la Segarra i les implicacions que comportarà als ajuntaments alhora de projectar instruments en benefici de la transparència.

Buscar solucions als danys dels aiguats


Vinculat amb els aiguats i els danys que la Segarra ha rebut aquests dies, els alcaldes de la comarca van fer consens comú per tal de treballar accions conjuntes com la neteja de les lleres dels rius, la reparació de ferms i d’embornals. És per aquest motiu que es treballarà per demanar ajuts a la Diputació de Lleida i a la Generalitat de Catalunya.

Aquest dijous, 5 de novembre, el President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, es reunirà amb el President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, per sol·licitar ajuts d’urgència a la Segarra per treballar contra els danys ocasionats a la comarca. En la reunió d’avui es mirarà de xifrar els costos dels danys produïts a la comarca.

Majoritàriament tots els municipis de la comarca han patit danys i sobretot els municipis on hi ha les principals capçaleres dels rius de la Segarra, conca Ondara Sió i Vall del Llobregos. El Consell Comarcal treballarà de forma conjunta des de l’àrea tècnica per donar suport als ajuntaments de la comarca pel que fa a treballs in situ al terreny i valoració de costos i danys.

el Sió  desbordat al seu pas per Castellnou - Castellnou d'Oluges
el Sió desbordat al seu pas per Castellnou
Foto: Autor
El Llobregós ha anegat camps -
El Llobregós ha anegat camps
Foto: Xavi Sunyer
Destrosses provocades per l'aiguat - Briançó
Destrosses provocades per l'aiguat
Foto: Rosa Martí
Camps anegats per l'Ondara a Sa Portella - La Curullada
Camps anegats per l'Ondara a Sa Portella
Foto: Ramon Prats


Font: CC Segarra Etiquetes: consell d'alcaldes segarra aiguats

Ho vols compartir?