Polí­tica dijous, 4 de Febrer de 2016

El Consell Comarcal de la Segarra aprova el pressupost per al 2016


Autor: somsegarra

També aprova el conveni que estipula el nou sistema tarifari de l’aigua

El Consell Comarcal de la Segarra aprova el pressupost per al 2016
El Consell Comarcal de la Segarra aprova el pressupost per al 2016 Foto: CC Segarra

El Consell Comarcal de la Segarra va celebrar ahir al vespre la sessió ordinària del Ple comarcal en el qual es va aprovar el pressupost comarcal per a l’exercici del 2016, les seves bases d’execució, la plantilla de personal i la relació de llocs de treball. El grup de CIU es va abstenir, argumentant no tenir opció a participar-hi.

Segons el President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, el Consell aprova un pressupost que 'toca de peus a terra' i és realista segons la situació que es va trobar l’equip de govern quan va entrar al Consell Comarcal. Per una banda, assumint el cost dels triennis del personal que ascendeix a uns 91.000 euros, personal laboral i funcionari, i el cost del nou interventor per tal de respondre legalment al requeriment de Governació de cobrir una plaça de funcionari estatal que té un cost de 59.000 euros.

A més, el President explicà que, per primer vegada, el Consell va convocar a tots els alcaldes i consellers a l’oposició a un monogràfic participatiu dels pressupostos del Consell, perquè participessin a encabir aportacions per part de tots els grups, i 'ha calgut quadrar un pressupost on calia respondre a exercicis pendents de l’antic mandat que no van complir'. A més, la no contractació d’un nou gerent i establir la rebaixa al pressupost de sous polítics i assistències a reunions per fer front a la manca de recursos.

Nou sistema tarifari de l’aigua


L’altre punt polèmic al Ple del Consell Comarcal va ser l’aprovació a la modificació del conveni de cooperació inter-administrativa entre el Consell Comarcal de la Segarra i els ajuntaments en matèria d’abastament d’aigua en alta. Davant aquest punt el President del Consell va explicar que, segons l’equip de govern, 'aquest conveni estipula el preu molt més just per als pobles de la comarca perquè implica que es cobrarà en funció del consum'. Un preu just que s’ha estat debatent a un monogràfic que es va fer per alcaldes i amb un estudi econòmic al darrere, com també, el Consell sempre ha restat obert a modificacions i propostes que es presentessin. Xavier Casoliva, textualment, va explicar que el trencament de la comarca que explica el grup de Convergència a la comarca va ser amb l’antic conveni i no pas ara, ja que el cost de l’aigua es pagarà pel seu cost real que es gastarà tendint a ser sempre igual, sempre i quant el consum sigui estable i no hi hagi pujades i baixades.

Actualment, Cervera i Guissona pagaven per un consum fix equivalent a 300 litres per habitant i dia sense consumir-los, mentre que altres poblacions consumien 900 litres per habitant i dia, i l’excedent (a partir de 300) el pagaven a preu baix. D’aquesta forma, Cervera podria pagar a 1,30 euros per metre cúbic d’aigua i altres poblacions menys de la meitat.

El conveni es va aprovar a favor d’ERC, PSC, MES i Inse i amb l’oposició de CDC i CUP que reiteradament van demanar un pacte comarcal de l’aigua i prorrogar la nova tarifa sis mesos i un any respectivament l’aplicació del conveni. Onze municipis de la comarca van presentar un manifest i tres conselleres van defensar la moció a favor del manifest.



Font: CC Segarra Etiquetes: economia pressupostos consell comarcal segarra

Vídeos

Ple Consell Comarcal de la Segarra

Ho vols compartir?