Polí­tica diumenge, 22 de Maig de 2022

El govern presenta l’Agenda Rural de Catalunya a Torà


Autor: editor

L'agenda s'aprovarà al consell de Govern del proper dimarts i posteriorment es crearà una comissió que definirà les accions a dur a terme

El president Aragonès i la consellera Jordà presenten l’Agenda Rural de Catalunya a Torà
El president Aragonès i la consellera Jordà presenten l’Agenda Rural de Catalunya a Torà Foto: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, han presentat aquest divendres a Torà l’Agenda Rural de Catalunya que el Govern aprovarà el proper dimarts. El document, identifica les necessitats i reptes del territori rural per garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament, i serà un element clau per planificar les polítiques d'equilibri i cohesió territorial del país.

El text, redactat per administracions, entitats, experts i més de 1.200 persones, inclou un total de 892 accions. El document busca identificar les necessitats de l'espai rural i garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament a través de la diversificació econòmica. L'agenda s'aprovarà al consell de Govern i posteriorment es crearà una comissió que definirà les accions a dur a terme.

Durant l’acte, el president Aragonès ha posat en valor que l’agenda rural 'és una eina imprescindible per transformar Catalunya' que neix amb la voluntat que arreu del país es gaudeixi de les mateixes oportunitats i així enfortir la seva cohesió, 'sense deixar ningú enrere'. També ha assenyalat que s’ha fet amb la implicació de tot el Govern, sota la coordinació del Departament d’Acció Climàtica i Agenda Rural, i està alineada amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Per la seva banda, la consellera Jordà ha defensat que “l’objectiu és aconseguir igualar, el màxim possible, les condicions de vida entre el medi rural i les zones urbanes, per facilitar que la gent pugui viure-hi, equilibrant el país social i territorialment”. Jordà ha incidit en el fet que dos de cada tres municipis catalans tenen menys de 100 habitants per quilòmetre quadrat, més de la meitat dels quals no arriben als 20 habitants per quilòmetre quadrat. I hi ha afegit que hi ha 336 municipis de menys de 500 habitants, que ocupen una superfície del 35% del país però que representen un 1% de la població. “És una evidència que aquest desequilibri genera problemes de gestió i d’equilibri territorial perquè tenim el territori despoblat”.

Les accions de l’Agenda Rural de Catalunya s’han organitzat en set grans eixos principals: persones, benestar i repte demogràfic; transició ecològica; territori connectat; sistema agroalimentari; gestió forestal; innovació i dinamització social i econòmica; i governança.

Després de l’aprovació del programa, aquest es desplegarà a través d’un pla d’acció que definirà les mesures que cal portar a terme o bé que han de continuar desenvolupament els diferents departaments de la Generalitat. Així mateix, una comissió interdepartamental vetllarà pel seguiment i compliment d’objectius marcats en el pla.

Acte de presentació de l’Agenda Rural de Catalunya a Torà - Torà
Acte de presentació de l’Agenda Rural de Catalunya a Torà
Foto: govern.cat


Font: Govern.cat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: agenda rural catalunya torà
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?