Acte

9a Fira del Trumfo i la Tòfona

Del divendres 8 al diumenge 10 març 2013 a Solsona





Divendres, 8 de març del 2013

D’11 a 12:30 h
Taller de cuina: La tòfona negra, del bosc a la cuina
A càrrec d’Albert Marimón del Restaurant La Cava de Tàrrega i nominat al millor cuiner de l’any
Inscripcions al Consell Comarcal del Solsonès: (973 48 20 03 o bé coordinacio@firadesolsona.com). Places limitades. Preu: 10 euros

Ho organitza: Centre Tecnològic Forestal de Catalunya
Hi col·labora: Gremi d’Hostaleria del Solsonès
Lloc: sala Francesca de Llobera del Consell Comarcal

Dissabte, 9 de març del 2013

De 9.30 a 12h
Visita guiada a una explotació de tòfones de la comarca a càrrec de Daniel Oliach, tècnic del CTFC i Juan Martínez de Aragón, recercador del CTFC
Inscripcions al Consell Comarcal del Solsonès (973 48 20 03 o bé coordinacio@firadesolsona.com). S’anirà amb cotxes particulars
Ho organitza: Centre Tecnològic Forestal de Catalunya
Punt de sortida: plaça del Camp

A partir de les 10h
- Venda de trumfos i tòfones a la plaça Major
- Fira de productes alimentaris a la plaça de la Catedral, plaça de Palau i carrer de Sant Miquel
- Exposició i venda de productes de l’Associació de Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès a l’entrada de l’Ajuntament de Solsona
- Venda de cava a càrrec de l’ACP del Solsonès a la plaça Major
- Exposició sobre el món de la tòfona a càrrec del CTFC a la sala Gris
- Exposició Pirineus 1900 a la sala Teatre del Consell Comarcal del Solsonès

D’11 a 13h
Tastet gastronòmic a càrrec del Club de Jubilats Estel
Lloc: plaça Major

12h
Inauguració oficial de la Fira a càrrec de l’Hble. Sr. Josep M. Pelegri Aixut, conseller del Departament d’Agricultura, Ramaderia,Pesca, Alimentació i Medi Natural.
Lloc: sala Gòtica del Consell Comarcal

Demostració de fer llavor de trumfos
Lloc: plaça de l’Església

17.30h
Concurs de pelar trumfos
Tot seguit lliurament de premis dels diferents concursos a càrrec de Ganivets Pallarès i UBIC Solsona
Lloc: plaça de Palau

19h
Degustació de les diferents varietats de trumfos del Solsonès a càrrec de restaurants de la comarca, amb olis Baró de Maials i Oleic Bovera i vi Brú de Verdú (D.O. Costers del Segre)
Ho organitza: Gremi d’Hostaleria del Solsonès
Lloc: plaça Major

Diumenge, 10 de març del 2013

A partir de les 10h
- Venda de trumfos i tòfones a la plaça Major
- Fira de productes alimentaris a la plaça de la Catedral, plaça de Palau i carrer de Sant Miquel
- Exposició i venda de productes de l’Associació de Productes Artesans i de Qualitat del Solsonès a l’entrada de l’Ajuntament de Solsona
- Venda de cava a càrrec de l’ACP del Solsonès a la plaça Major
- Exposició sobre el món de la tòfona a càrrec del CTFC a la sala Gris
- Exposició Pirineus 1900 a la sala Teatre del Consell Comarcal del Solsonès

10h
VIII Trobada d’intercanvi de plaques de cava i presentació de la placa de l’Àliga de Solsona a càrrec de l’ACP del Solsonès
Lloc: plaça de Palau

D’11 a 13h
Tastet gastronòmic a càrrec del Club de Jubilats Estel
Lloc: plaça Major

Petits trumfaires: vine a plantar trumfos a càrrec de Cavallera, agricultura ecològica
Lloc: plaça Major

12h
Homenatge Premi Bufet 2013
Lloc: sala de plens de l’Ajuntament de Solsona

Demostració de fer llavor de trumfos
Lloc: plaça de l’Església

Insertada per: Serra

Web


Ho vols compartir?