Acte

Exposició commemorativa de l’artista calafí Ramon Sala i Coy

Del diumenge 30 octubre al dimarts 1 novembre de 2016 a CalafUna exposició commemorativa permetrà descobrir obres inèdites de l’artista calafí Ramon Sala i Coy

En motiu del 15è aniversari de la mort de l’artista calafí Ramon Sala i Coy, el pròxim diumenge 30 d’octubre a les 12.30 hores s’inaugurarà una mostra de la seva producció artística com a pintor i dibuixant. En l’exhibició, que tindrà lloc a la capella del Centre Cívic de Calaf, s’hi podran veure obres inèdites de l’artista. La idea i realització de la iniciativa ha anat a càrrec de la Marina Duocastella Sala amb la col·laboració de la família Sala Grau, i amb el suport de l´Ajuntament i de catPatrimoni.

L’exposició, d’entrada lliure, estarà oberta durant Tot Sants de les 11.00 a les 13.00 hores i de les 17.00 a les 20.00 hores. Passat el festiu s’obrirà per a visites guiades i en dies puntuals.

Què hi podrem descobrir

Ramon Sala i Coy va néixer a Calaf el 1924 i va morir el 2001 al mateix municipi. Pintor i escriptor, va deixar una extensa obra molt vinculada al poble de Calaf.

A l’exhibició s’hi podran veure dibuixos inèdits de l’artista polifacètic on hi apareixen personatges de Calaf, paisatges de l’entorn i esbossos, tan a llapis com a tinta. La gran majoria els va produir en els anys de la seva adolescència i joventut, entre els anys 40 i 50. També hi haurà una mostra de les seves obres més populars d’estil costumista com paisatges, retrats i bodegons. A més, estarà exposada l’Auca de Calaf, una de les seves creacions més reproduïdes i populars.

L’estil de Sala és realista encara que hi ha una evolució en la seva producció artística cap a quadres més simbòlics. Una de les obres a destacar de l’exposició i que representa aquest vessant més simbòlic, és el quadre ‘Portada d’aigües a Calaf’. L’obra reprodueix un dels fets històrics més rellevants del municipi que va ser l’arribada d’aigua potable a les llars.

Un altre dels quadres a destacar és el de ‘La Pesta’, on es mostren els fets succeïts durant la Pesta Negra a Calaf que va provocar centenars de morts.
Insertada per: Ajuntament de Calaf


Ho vols compartir?

dimecres 12 agost 2020


Login

Actes de la setmana

fins diumenge 20 setembre 2020
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició 'Colors del nou país que estem gestant'
fins dissabte 12 setembre 2020
Cervera
Festiuada, moments d’art i marinada
fins diumenge 30 agost 2020
L'Ametlla de Segarra (Montoliu de Segarra)
Comalada Art i Paraula 2020
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda