Acte

Conferència 'Conversió ecològica: revolució cultural'

divendres, 7 de Abril de 2017 a les 19:00 a Cerveracartell Conversió ecològica: revolució cultural

Conferència 'CONVERSIÓ ECOLÒGICA: REVOLUCIÓ CULTURAL',
a càrrec de Birgit Weiler, Germana Missionera Mèdica, professora de teologia a Perú, especialista en teologia intercultural, assessora teològica, coordinadora d'investigació d'experiències d'inculturació i evangelització integral, i d'investigació i aplicació pastoral sobre indígenes i canvi cultural.

La conferenciant
Birgit Weiler va néixer a Alemanya, on va entrar a la Congregació de les Germanes Missioneres Mèdiques, i va estudiar la llicenciatura en teologia catòlica.
Va fer una estada a l'India per estudis interculturals i interreligiosos i treball amb els dalit (intocables), i a Sudamèrica, treball pastoral en barriades marginals de Maracaibo i Barquisimeto (Veneçuela), i treball pastoral, formació teològica dels agents de pastoral i treball de drets humans a Arequipa (Perú).

Professora de teologia a Lima: al Instituto Teológico Juan XXIII , en programes de la Conferencia de Religiosos y Religiosas en Perú i a la Universidad Antonio Ruiz de Montoya (UARM). Col·laboradora del Instituto de Etica y Desarrollo de la UARM i del Instituto Fe y Cultura de la UARM. Durants uns quants anys, membre de l'equip de redacció de les revistes “Páginas” i “Cuadernos de Espiritualidad”; publicacions sobre temes de fe i cultura, justícia y ecologia. Va cooperar amb diverses institucions i ONGs en la sensibilització ecològica i en el treball per la justícia i un desenvolupament sostenible al Perú.

A Alemanya va fer estudis de doctorat en filosofia, especialitat en teologia intercultural, en un programa de teologia intercultural de la Universitat Johann Wolfgang Goethe de Francfurt.

Havent tornat a Perú: professora de la UARM i dels dos mateixos instituts. És assessora teològica de la Comisión Episcopal para la Acción Social (CEAS) y del Departamento de Justicia y Solidaridad del Consejo Episcopal Latinoamericano (CELAM). Fa col·laboració teològica i pastoral contínúa amb el Vicariato “San Francisco de Javier” de Jaén (Perú), a la Zona Pastoral de Selva (pobles indígenes awajún i wampis). És coordinadora del projecte d'investigació sobre reflexió teològica de les experiències d'inculturació i evangelizació integral en aquesta Zona, en la UARM. Coordina un projecte d'investigació i aplicació pastoral sobre joves indígenes en el canvi cultural: treballs sobre el bon viure del pobles indígenes i el seu potencial profètic en un món globalitzat. S'encarrega de la Dirección de Investigación e Incidencia de la UARM.

A1704ConversioEcologicaRevolucioCulturalCartell.pdf

Insertada per: Justícia i Pau - La Segarra

Email


Ho vols compartir?

dimarts, 27 de Febrer de 2024


Login

Actes de la setmana

fins dijous, 29 de Febrer de 2024
Guissona
Exposició d'aquarel·les de Dolors Carrere
fins diumenge, 31 de Març de 2024
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició col·lectiva del Grup de Nadal d’Artistes Vallencs
dissabte, 2 de Març de 2024
Verdú
Carnaval de Verdú 2024
diumenge, 3 de Març de 2024
Guissona
XXIV Marxa dels Castells de la Segarra
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda