Acte

Jornada de sensibilització i neteja del bosc

dissabte, 25 de Setembre de 2021 a les 09:30 a Els Plans de Ferran (Argençola)cartell Jornada de sensibilització i neteja del bosc

La plataforma Revifem Queralt organitza una sortida el proper 25 de setembre de 2021 de 9h30 a 13h per aprendre a desbrossar un bosc. Les accions de neteja del sota bosc són indispensables per prevenir incendis i volem aportar aquests coneixements i conscienciació a la societat.

L'activitat es durà a terme a Plans de Ferran (amb una possible sortida conjunta des de Santa Coloma de Queralt), l'explicació teòrica i pràctica anirà a càrrec de Joan Teruel (ADF i gestor de recursos naturals) i compta amb la col·laboració dels ajuntaments d'Argençola, Bellprat, Sant Martí de Tous i Santa Coloma de Queralt.

Us animem a participar-hi, cal inscripció prèvia!

Incendis i Reacció en cadena: foc + escalfament = més foc


Article d'opinió de Revifem Queralt
Estem veient amb els nostres ulls i també a les notícies com arreu del mon els incendis són qualificats com impensables, inèdits, de categoria 6, imparables on les dotacions de bombers poc i poden fer. Això es deu a dos motius, entre altres, al canvi climàtic, amb estius més secs i calorosos i també a l’estat de deixadesa en que es troben la majoria de boscos, bruts i amb moltes branques que possibiliten que el foc pugi del sotabosc a les copes dels arbres, fent que la temperatura del foc passi de ser de 300 graus, si es crema el sotabosc, a 800 graus si puja als arbres. En aquest cas els mitjans aeris poc i poden fer ja...

Quan els arbres es cremen alliberen a l’atmosfera el carboni que havien emmagatzemat en el seu interior durant anys i a vegades segles. En aquest sentit son com el carbó. I aquesta és la raó per la qual els efectes dels incendis forestals sobre les emissions de CO2 és un dels circuit de realimentació més temuts: QUE ELS BOSCOS DEL MON , QUE PEL GENERAL HAN ESTAT DIPÒSITS DE CARBONI, ES CONVERTEIXIN EN FONTS DE CARBONI I ALLIBERIN AQUEST GAS EMMAGATZEMAT.

Que està per venir? Molt més foc, amb molta més freqüència, que cremarà una superfície molt més gran.

I més foc comporta més escalfament, que porta a la vegada més foc.

Globalment, els incendis forestals generen fins el 25% de les emissions de CO2, si aquests augmenten poden deixar sense efectes les reduccions de CO2 previstes pels acords de Paris i així afegir un 1,5 graus addicionals d’escalfament global, fent que la reacció en cadena sigui imparable. Hem d’actuar i fer-ho ja.
Insertada per: Argençola


Ho vols compartir?

dilluns, 26 de Febrer de 2024


Login

Actes de la setmana

fins dijous, 29 de Febrer de 2024
Guissona
Exposició d'aquarel·les de Dolors Carrere
fins diumenge, 31 de Març de 2024
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició col·lectiva del Grup de Nadal d’Artistes Vallencs
diumenge, 3 de Març de 2024
Guissona
XXIV Marxa dels Castells de la Segarra
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda