Acte

Cicle l'impacte en el món rural dels macroprojectes energètics

Del dilluns 21 al dissabte 26 novembre 2022 a Calafcartell Cicle l'impacte en el món rural dels macroprojectes energètics

L’Associació per la Sostenibilitat Ambiental de l’Alta Segarra i l’Anoia (ASAASA) ha organitzat per a la pròxima setmana a Calaf el cicle “Món rural i transició energètica”, amb diverses activitats que mostraran l’impacte que tindrien per al món rural i la sobirania alimentària els macroprojectes eòlics i fotovoltaics que es volen implantar en moltes poblacions de l’Anoia i l’Alta Segarra.

El cicle arrenca dilluns 21, a les 18:30, amb la presentació a l’espai Carmen Arrojo Maroto de Calaf de l’exposició divulgativa “Defensem la terra, preservem l’Anoia” i una xerrada a càrrec de Marc Talavera del Col·lectiu Eixarcolant, que parlarà de la necessitat de preservar el món rural per garantir l’alimentació de proximitat i com l’amenaça dels macroparcs energètics posa en risc la sobirania alimentària dels territoris.

Divendres 25, després de la projecció de la pel·lícula “Alcarràs” (21 h) al Casino de Calaf, es farà una xerrada-col·loqui sobre món rural i transició energètica amb la participació d’Enric Sibina García, president d’ASAASA, Josep Castelltort Panadés, biòleg i especialista en gestió mediambiental, i Montserrat Coberó Farrés, representant de la Xarxa per una Transició Energètica Justa.

El cicle acabarà el dissabte 26, amb la presentació del llibre “L’altre món rural, reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana”, per part de Rosa Cerarols, coordinadora de la publicació, i Badreix Tarragó, coautor i principal promotor de la comunitat energètica de Rupià. La presentació tindrà lloc a l’espai Carmen Arrojo Maroto, a les 11:30. Tot i els grans reptes a què s’enfronta el món rural, el llibre dona una visió esperançadora sobre el futur fugint dels estereotips i explicant diverses experiències positives que ara mateix ja estan en marxa per tot el territori català, com per exemple les comunitats energètiques.

Durant tota la setmana l’exposició “Defensem la terra, preservem l’Anoia” es podrà visitar al mateix espai Carmen Arrojo, de dilluns a divendres de 17 a 20 h, i dissabte al matí.

Amb aquest cicle d’activitats l’Associació per la Sostenibilitat Ambiental de l’Alta Segarra i l’Anoia segueix treballant per informar dels riscos del model de parcs eòlics i fotovoltaics que volen imposar en aquest territori les grans empreses energètiques. Com alternativa es planteja la necessitat de apostar per un model energètic descentralitzat, basat en projectes més petits i sostenibles que generin energia renovable a prop d’on es consumeix.
Lectures: 8 Darrera: 25.11.2022
Insertada per: ASAASA


Ho vols compartir?

dimecres 30 novembre 2022


Login

Actes de la setmana

fins diumenge 8 gener 2023
Cervera
Diàleg amb la Casa Duran, l'aliment de lànima
fins diumenge 8 gener 2023
Concabella (Els plans de Sió)
Exposició d'aquarel·les de Bep Pubill
fins dimecres 30 novembre 2022
Guissona
Setmana de la Pedra Seca a Guissona
divendres 2 desembre 2022
Cervera
Exposició 'Guillem Viladot i els creadors de Ponent'
dissabte 3 desembre 2022
Santa Coloma de Queralt
Mercat de Nadal de Santa Coloma de Queralt 2022
dissabte 3 desembre 2022
Cervera
Fira Playmobil i LEGO
dissabte 3 desembre 2022
Cervera
Exposició 'Les arracades de la Mare de Déu de Sanaüja'
dissabte 3 desembre 2022
Cervera
Exposició de caganers
dissabte 3 desembre 2022
Torà
Concert 'Quan torna Nadal'
dissabte 3 desembre 2022
Concabella (Els plans de Sió)
Presentació del llibre 'El silenci de l’angle. Guillem Viladot o el desfici del jo'
diumenge 4 desembre 2022
Rocamora i Sant Magí de la Brufaganya (Pontils)
Setmana de la Pedra Seca a Sant Magí de la Brufaganya
diumenge 4 desembre 2022
Clariana (Argençola)
11a Festa del Tió d'Argençola
diumenge 4 desembre 2022
Guarda-si-venes (Guissona)
Setmana de la Pedra Seca a Guarda-si-venes
diumenge 4 desembre 2022
Cervera
Mercats de Nadal a Cervera 2022
diumenge 4 desembre 2022
Santa Coloma de Queralt
Teatre '1222 Privilegi de mercat'
diumenge 4 desembre 2022
Cervera
Concert d'intercanvi d'orquestres de Palafrugell i Cervera
diumenge 4 desembre 2022
Cervera
Teatre infantil 'El llibre de la selva'
agenda quinzenal

vols afegir un acte?

subscriure's al canal rss Agenda