Societat dimecres, 9 de Maig de 2012

Torà podria deixar de pertànyer al partit judicial de Solsona


Autor: editor

La proposta del Ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de Madrid per reduir el nombre de partits judicials de l'estat planteja modificacions dels àmbits territorials dels partits judicials.

Els jutjats d'Igualada poden passar a Manresa
Els jutjats d'Igualada poden passar a Manresa

Arran de les últimes informacions del Ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de Madrid conforme a l'aprovació d'una proposta per reduir el nombre de partits judicials de l'estat, de 431 a 199, el Consell Comarcal del Solsonès ha fet arribar per escrit al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya la inquietud per aquesta situació.

Aquesta nova estructuració de la justícia de la Catalunya central comportaria la desaparició dels partits judicials de Berga i d'Igualada, que passarien a dependre del de Manresa i de Cervera i Balaguer que passarien a dependre de Lleida, mentre que es mantindrien els de Puigcerdà, la Seu, Solsona i Martorell, i Vic el compartiria amb Olot. També es plantegen modificacions d’àmbits territorials dels partits judicials que això sí que podria afectar al partit judicial de Solsona.
 
Tot i que en la proposta es manté el jutjat de Solsona, el Consell Comarcal del Solsonès creu que, atesa l’especial sensibilitat dels ciutadans del vigent partit judicial de Solsona vers el Jutjat, ha demanat a la Consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya que vetlli per mantenir el Jutjat de Solsona i la integritat del seu partit judicial.

El Jutjat de Solsona ja va ser suprimit l’any 1972 i va ser reimplantat l’any 1989, desprès d’uns anys de constant i majoritària reivindicació. El Partit Judicial de Solsona està format pels 15 municipis de la comarca del Solsonès més la Baronia de Rialb, Bassella, Biosca, Gòsol, Oliana, Peramola, Ponts, Sanaüja, Tiurana, Torà i Vilanova de l’Aguda.Etiquetes: partits judicials solsona cervera lleida
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?