Societat dimecres, 11 de Juliol de 2012

La Segarra més entranyable a Terreny personal


Autor: editor

L'emissió del programa Terreny Personal de TV3 dóna una perspectiva positiva d'una comarca que, de tan gran, 'no existeix' i sembla perduda enmig de marges, feixes i camps de cereals.

Jaume Bonet enmig dels ceps als Comalats
Jaume Bonet enmig dels ceps als Comalats

Els personatges han transmès l'encant de qui viu arrelat a un paisatge sense sentir-se important, només protagonista d'un dia a dia del qual en forma una part inexorable.

Jaume Bonet, un pagès per vocació i productor de vi ecològic a l'Ametlla de Segarra. Pere Sellés,un ferrer de Guissona, apassionat de la bicicleta i del paisatge de la Segarra. Maria Garganté, una professora d'Història de l'Art de Sanaüja, però que viu a Terrassa i frisa cada cap de setmana per 'tornar a casa' al Llobregós.

Xavier Joan, ramader de Cervera, que també és el campaner major de Santa Maria i interpreta el paper de Crist a 'La Passió'. Els nens i les nenes de les escoles de Sanaüja i de Torà. L'escriptor Jaume Moya, un neo-segarreta que viu a Florejacs i el músic més conegut de la contrada el Joan Pons, el Petit de Cal Eril, que interpreta una peça a l'entorn d'una necròpolis.

Tot això amanit amb una bona realització, que ha cuidat els detalls musicals i fotogràfics al màxim, han donat un punt entranyable al conjunt de la narració. Val a dir també que el programa l'han dedicat en record al Toni Nadal, company de TV3 traspassat fa una setmana en un accident a la muntanya


Maria Graganté al castell de Sanaüja -
Maria Graganté al castell de Sanaüja
Pere Sellés enmmig de sembrats a Guissona -
Pere Sellés enmmig de sembrats a Guissona


Etiquetes: reportatge segarra
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?