Societat dijous, 16 de Agost de 2012

Primer curs d’arqueologia infantil a Guissona


Autor: Oficina de Turisme

Una vintena nens s'endinsaran en l’arqueologia durant quatre dies

L'activitat compta amb una vintena de participants
L'activitat compta amb una vintena de participants Foto: Patronat d’Arqueologia de Guissona

Aquesta activitat pretén acostar la pràctica arqueològica als infants de Guissona donant-los l’oportunitat de treballar en la recreació d’una excavació. Durant els quatre dies del curs, els participants podran aplicar les diferents tasques pròpies de la investigació arqueològica, per tal de posar-se a la pell d’un autèntic arqueòleg. D’aquesta manera, i a partir dels resultats obtinguts, podran interpretar com vivien els romans a Guissona i, a la vegada, conèixer la dinàmica de formació d’un jaciment. Amb aquesta activitat es pretén mantenir actiu el diàleg de la població amb un equipament cultural de referència, el Parc Arqueològic de la Ciutat Romana de Iesso i el Museu Eduard Camps i Cava.

Per altra banda, a més de representar una activitat d’oci alternativa, suposa un mitjà per aproximar als més petits el llegat històric de Guissona a partir de la pròpia experiència. Aquest fet esdevé el millor mitjà per obtenir una visió sensible i respectuosa envers el nostre passat.

L'activitat començà el dilluns dia 13 d’agost i l'organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Guissona amb el suport del Patronat d’arqueologia de la vila.

Els nois tindran l’oportunitat de treballar en la recreació d’una excavació - Guissona
Els nois tindran l’oportunitat de treballar en la recreació d’una excavació
Foto: Patronat d’Arqueologia de Guissona


Font: Ajuntament de Guissona Etiquetes: arqueologia iesso guissona

Ho vols compartir?