Societat dimecres, 29 de Agost de 2012

Màrius Codina, 'l'Ajuntament va fer les obres de portada d’aigua del dipòsit de Torà a l’Aguda de l’única manera possible'


Autor: editor

El Regidor de Cultura, Patrimoni, Medi Ambient i Urbanisme de l’Ajuntament de Torà té previst informar públicament de la recuperació del camí de l'Aguda aquesta Festa Major

Detall de la nova conducció
Detall de la nova conducció Foto: Xavier Sunyer

El Regidor de Cultura, Patrimoni, Medi Ambient i Urbanisme de l’Ajuntament de Torà ha respost a la petició de les signatures recollides ara fa tres mesos demanant quines actuacions hi ha previstes per a la recuperació del camí de l´Aguda. En la comunicació explicita:

1.-Que l’Ajuntament va fer les obres de portada d’aigua del dipòsit de Torà a l’Aguda de l’única manera posible, al disposar d’un termini curt de temps, per no perdre la subvenció atorgada.

2. Que el Consell Comarcal de la Segarra ha designat 2 professionals per a redactar el projecte de recuperació del camí, a cost cero, i que una vegada finalitzat tenen previst presentar-lo públicament. De moment no hi ha termini per a la finalització d´aquest projecte.

3-Que el mateix Ajuntament està buscant subvencions/ ajudes per finançar-lo.

4-Que el Regidor té previst informar públicament del tema aprofitant una conferència sobre paisatgisme 'De Torà a L´Aguda, rius, marges i camins' programada pel 31 d´agost, en el marc de la Festa Major d’enguany.

Els fets es remunten al passat mes de desembre quan l'ajuntament de Torà va realitzar les obres de la portada d'aigua al nucli de l'Aguda, a partir del dipòsit que hi ha situat a mitja muntanya. Per tal de poder executar-la de forma més ràpida es va optar per realitzar la nova conducció seguint l'antic camí que unia les dues poblacions. El resultat ha estat que l'obra ha malmès completament el camí.

Per denunciar aquest desastre paisatgístic, un grup de veïns de la població va realitzar una campanya de recollida de signatures per a demanar que l'ajuntament es pronunciés sobre quines mesures tenia previstes per reparar el dany ocasionat en aquest paratge

Paral·lelament a les accions d'aquest grup, l’APACT, Asssociació del Patrimonia Artitistic i Cultural de Torà, també ha tingut contactes amb l´Ajuntament demanant la recuperació del camí i està estudiant, sobre el terreny, possibilitats d´actuació.

L'antic camí a l'arribar a l'Aguda - L'Aguda
L'antic camí a l'arribar a l'Aguda
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: patrimoni camins antics vall del llobregós
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?