Societat dilluns, 1 de Octubre de 2012

Patrimoni històric i gastronomia de proximitat es fusionen a Guissona


Autor: Jaume Moya

Una cinquantena de persones assisteixen al tast de cervesa artesana i maridatge gastronòmic de l'ermita de Sant Pere dels Pastors

exposició sobre la història i les tipologies de la cervesa
exposició sobre la història i les tipologies de la cervesa Foto: Camins de Sikarra

Diumenge 30 de setembre l’ermita de Sant Pere dels Pastors va acollir la primera de les activitats promogudes per Camins de Sikarra per difondre conjuntament el patrimoni cultural i la gastronomia de proximitat. La jornada va començar amb una introducció a la història i les tradicions vinculades a l’ermita romànica de Sant Pere dels Pastors, nucli de devoció popular de la plana de Guissona i que ara es vol recuperar com a centre d’activitats turístiques, lúdiques i culturals.

A continuació, l'enòleg Killian Vadnov i la nutricionista Dra. Gemma Barceló varen exposar la història i les propietats de la cervesa i varen dirigir el tast comentat. Els assistents varen gaudir de les cerveses artesanes de la Vella Caravana (de Menàrguens) i de Segarreta (de Santa Coloma de Queralt), maridant-les amb coca de recapte de Cal Peretó (de Sanaüja), formatge de Clua (d’Artesa de Segre) i torró de xocolata Vicens (d’Agramunt). Alhora, els infants van fer una excursió guiada de descoberta del paisatge i la natura fins la monumental alzina del Mestret.

Vista la bona acollida de la iniciativa, Camins de Sikarra organitzarà properament un tast i taller de vins i canapès de Nadal al castell de les Sitges i un maridatge d’olis d’oliva amb xocolata artesana a Torà.

explicació de la història i les tradicions del lloc, a càrrec de Jaume Moya - Guissona
explicació de la història i les tradicions del lloc, a càrrec de Jaume Moya
Foto: Camins de Sikarra
excursió infantil a l'alzina del Mestret - Guissona
excursió infantil a l'alzina del Mestret
Foto: Camins de Sikarra
cerveses artesanes de la Segarreta i la Vella Caravana - Guissona
cerveses artesanes de la Segarreta i la Vella Caravana
Foto: Camins de Sikarra


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: gastronomia artesania segarra

Ho vols compartir?