Societat dimecres, 6 de Març de 2013

Cada dia ha de ser 8 de març!


Autor: La Segarrenca (Associació per a la Igualtat)

El Dia Internacional de les Dones Treballadores

CADA DIA HA DE SER 8 DE MARÇ!
CADA DIA HA DE SER 8 DE MARÇ! Foto: La Segarrenca (Associació per a la Igualtat)

El Dia Internacional de les Dones Treballadores és a la cantonada i des de La Segarrenca tornarem a reivindicar-lo com un dia excepcional de lluita.

Reivindicar el 8 de març és retre homenatge a totes aquelles dones que van lluitar perquè a dia d’avui, el conjunt de la societat tinguem algunes millores en els nostres drets laborals i socials. Però a la vegada, també és un dia per fer especial èmfasi en el llarg camí que ens falta per recórrer cap a una societat justa i igualitària. Tot i algunes petites victòries (fa tan sols 80 anys, les dones no tenien dret a vot a Catalunya, totes les escoles estaven segregades per sexe, etc), el col•lectiu de dones continua invisibilitzat en una societat patriarcal on les estructures de poder masculí no tenen en compte la precària realitat d’aquest col•lectiu. Un gran exemple d’aquesta discriminació és el no reconeixement de les tasques de cura i reproducció, vitals per al manteniment del sistema productiu.

Des de La Segarrenca, entenem que la reivindicació i la lluita ha de realitzar-se en el dia a dia en el nostre entorn laboral, familiar, d’amistats, etc. Però també ha de portar-se la reivindicació al carrer. Per aquest motiu, hem organitzat un seguit d’actes per a tots els públics amb l’objectiu de fer partícip a tothom de la importància de lluitar-ho de forma col•lectiva i popular.

DIVENDRES, 8 DE MARÇ
A partir de les 17.30h Jocs Coeducatius i gravació de la Flashmob: Mou-te per la igualtat!
Us deixem l'enllaç al vídeo perquè us aneu aprenent la coreografia: http://vimeo.com/60640149
(Plaça del Consell Comarcal)

19.30h Docufòrum Tierra de Mujeres. Un documental que mostra la lluita per la dignitat de les dones a Chiapas (Mèxic). Després conversarem amb Zuleika Gómez, sociòloga especialitzada en qüestions de gènere.
(Sala Francesc Buireu)


Nota_premsa_8M_LaSegarrenca.pdfEtiquetes: dones treballadores segarra

Ho vols compartir?