Societat dilluns, 11 de Març de 2013

La conscienciació anti-fracking s’estén per la Segarra


Autor: Jaume Moya

Més de dues-centes persones han assistit als darrers actes informatius de la Plataforma Aturem el Fracking a Hostafrancs de Segarra i Cervera

Vuitanta persones van assistir a la Sala Buireu de Cervera
Vuitanta persones van assistir a la Sala Buireu de Cervera Foto: Jaume Moya

La Plataforma Aturem el Fracking ha intensificat les seves activitats a la comarca de la Segarra, amb la doble voluntat de sumar adhesions al moviment de municipis lliures de fracking i de pressionar al Govern perquè denegui l’autorització als projectes instats.

La darrera setmana, la PAF ha dut a terme xerrades informatives a Hostafrancs de Segarra i a Cervera. A Hostafrancs l’exposició va anar a càrrec de David Garcia i Jaume Moya, els quals, davant d’una vintena de veïns, van exposar l’amenaça que suposa el fracking sobre l’actual economia agro-ramadera de la comarca i la seva enorme afectació sobre el medi ambient i la salut de les persones.

Per la seva banda, les xerrades a Cervera van tenir lloc a l’Auditori, el passat dimarts 5, on Jaume Moya va exposar a un centenar de membres de l’Aula d’extensió universitària els riscos de la fractura hidràulica i quins són els interessos econòmics que s’amaguen darrera les empreses promotores. Dissabte 9, a la Sala Buireu, el mateix Moya, acompanyat del geòleg Jos Carbonell, convocats per l’Assemblea de Joves, el Grup de Defensa del Medi Natural i el Fòrum l’Espitllera, varen detallar en què consisteix el fracking, quines són les substàncies químiques tòxiques que s’hi empren i quines accions desenvolupa la PAF per promoure una legislació que prohibeixi aquesta tècnica i que es promogui el desenvolupament d’una nova política energètica sostenible, renovable i no agressiva amb la vida i el paisatge. Unes vuitanta persones van acudir a aquest acte, durant el qual Ramon Royes, Paer en cap de Cervera, va ratificar el seu compromís en la lluita contra el fracking i el seu convenciment que el Govern de Catalunya revisarà el seu posicionament i denegarà la implantació d’aquest activitat en territori català.

En aquest sentit, per unanimitat dels seus regidors, els consistoris de Plans de Sió i de Guissona s’han declarat municipis lliures de fracking, sumant-se als de Cervera, Torà, Torrefeta i Florejacs, Biosca i Sanaüja i més de setanta de tot Catalunya. A banda de la Diputació de Lleida i diversos consells comarcals i associacions de municipis.

Així mateix, la Plataforma aturem el fracking va anunciar que ha convocat als representants dels municipis de les terres de Lleida afectats per aquests projectes a una trobada que tindrà lloc el 13 d’abril a Agramunt.

David Garcia en la seva intervenció al cafè d'Hostafrancs de Segarra - Hostafrancs
David Garcia en la seva intervenció al cafè d'Hostafrancs de Segarra
Foto: Jaume Moya
Jos Carbonell en la seva intervenció a Cervera - Cervera
Jos Carbonell en la seva intervenció a Cervera
Foto: Jaume Moya
Jaume Moya i David Garcia en la xerrada de la Sala Buireu - Cervera
Jaume Moya i David Garcia en la xerrada de la Sala Buireu
Foto: Assemblea de Joves de Cervera


Font: Plataforma Aturem el Fracking   + info (enllaç extern)

Etiquetes: fractura hidràulica fracking entitats oposició

Ho vols compartir?