Societat dimarts, 12 de Març de 2013

Cervera celebra el dia internacional de les dones treballadores


Autor: La Segarrenca (Associació per a la Igualtat)

Lamenten que des de la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra no s’organitzés cap activitat

gravació de la flashmob
gravació de la flashmob Foto: La Segarrenca

Divendres passat La Segarrenca va tornar a sortir al carrer per compartir la lluita en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores. Els actes del 8 de març d’enguany van consistir en la gravació d’una flashmob i d’un fòrum al voltant del documental Tierra de Mujeres. D’aquesta manera, es realitzaven activitats per cobrir totes les franges d’edat, doncs la lluita per a la igualtat efectiva és prou rellevant per tothom.

Per una banda, es va fer difusió als centres educatius, mitjans de comunicació digital, xarxes socials, etc. d’un vídeo amb la coreografia de la cançó ‘Esperant’ dels Obrint Pas. A partir de quarts de sis de la tarda, unes quaranta de persones de generacions diverses van agrupar-se a la Plaça del Consell Comarcal per acabar d’enllestir els últims retocs en els passos de la coreografia. En els propers dies, es divulgarà la flashmob mitjançant les xarxes socials. Volem agrair la col•laboració del Consell Esportiu de la Segarra i al Centre Esportiu Kodokan per obrir-nos les seves portes.

A continuació, es va realitzar un Docufòrum que va consistir en primer lloc, del visionat del documental Tierra de Mujeres, un treball que mostra la lluita per la dignitat de les dones a Chiapas (Mèxic). I en segon lloc, un petit fòrum sobre el mateix dinamitzat per la Zuleika Gómez, sociòloga especialitzada en qüestions de gènere. Des d’aquestes línies aprofitem per agrair-li la seva implicació en l’acte. Creiem que és una llàstima que en aquest acte només hi assistissin una vintena de persones.

Lamentem, també, que les úniques activitats organitzades fossin les de la Segarrenca i que des de la Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra no se n’organitzés cap. Aquest fet ens fa reflexionar de la poca importància que donen els responsables polítics a temes com el de la igualtat de gènere i la dignitat de la dona. Això sí, quan hi hagi campanya electoral se n’ompliran la boca.

Tot i així, des de La Segarrenca valorem molt positivament els actes que es van realitzar, doncs considerem vital portar la reivindicació al carrer per fer partícip a tothom. Tot i així, entenem que la lluita ha de realitzar-se en el dia a dia del nostre entorn laboral, familiar, d’amistats, etc.
Cada dia ha de ser 8 de març!

Actes en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores - Cervera
Actes en motiu del Dia Internacional de les Dones Treballadores
Foto: La Segarrenca
fòrum al voltant del documental - Cervera
fòrum al voltant del documental
Foto: La Segarrenca


Etiquetes: actes dones traballadores la segarrenca

Ho vols compartir?