El Compromís d’Agramunt palesa l’oposició unànime del territori al fracking
Autor: Jaume Moya
Una trentena d'alcaldes de cinc comarques signen el seu compromís contra el fracking i a favor del futur del territori
El passat dissabte 13, representants d’una trenta de municipis de l’Anoia, la Segarra, el Solsonès, la Noguera i l’Urgell, a més del Consell comarcal de la Noguera i la Segarra i de la Diputació de Lleida varen trobar-se a Agramunt per signar el Compromís d’Agramunt contra el fracking. L’acte va ser convocat i conduït per la Plataforma Aturem el Fracking, a través dels membres de la seva delegació a les terres de Ponent, i va reunir un centenar de persones a la plaça dels Dipòsits de la localitat, des d’on es domina un extens paisatge ric en natura, història, patrimoni, nuclis habitats, camps i granges que són un bon exemple de tots els valors i potencials rurals de present i futur que es veurien atacats amb el desenvolupament de les explotacions d’hidrocarburs. L’esdeveniment va ser àmpliament cobert per mitjans de premsa del país i ha tingut una gran acollida en premsa escrita, ràdio i televisió.
El document fa una defensa les dinàmiques de desenvolupament sostenible, la preservació i l’aprofitament del patrimoni cultural i natural, la gestió responsable i democràtica dels recursos bàsics, així com de la qualitat de vida, i demana que Catalunya tingui una legislació específica que prohibeixi la utilització de la depredadora tècnica del fracking en el territori català.
Entre els signats, hi havia la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, el President del Consell Comarcal de la Noguera, i els alcaldes d’Agramunt, Cervera, Montgai, Calonge de Segarra, Ciutadilla, Àger, Torrefeta i Florejacs o Castellserà, a banda de molts altres, i entre els qui es van excusar, però van confirmar el suport al document , hi eren el Consell Comarcal de l’Urgell i els alcaldes de Guissona, Argençola o Calaf.
En el seu torn d’intervencions, Bernat Solé, alcalde d’Agramunt, va manifestar la seva ferma oposició al fracking i va manifestar que “no vull formar part d’una generació que sigui capaç de convertir el que tenim al davant en un mar de pous, que permeti que les aigües que reguen aquests camps i subministren les nostres granges quedin contaminades per una especulació que, en el pitjor dels casos, ni tan sols reverteix directament al territori”.
La Plataforma Aturem el Fracking va manifestar la seva satisfacció amb la unanimitat mostrada per les autoritats del territori en contra del fracking i continuarà la seva tasca de divulgació de l’amenaça de la fractura hidràulica arreu dels pobles i municipis. En aquest sentit, aquest mateix cap de setmana han celebrat actes informatius a les Piles i a Calaf i, properament, farà xerrades a Castellfollit de Riubregós (19 d’abril), Sedó (20 d’abril), Sant Guim de Freixenet (25 d’abril), Igualada (26 d’abril), la Fuliola (27 d’abril), Tarroja de Segarra (27 d’abril). Al mateix temps, la PAF es manifesta disposada a participar en la comissió d’experts aprovada pel Parlament de Catalunya el passat 10 d’abril a fi d’assolir que Catalunya aprovi una llei que prohibeixi la pràctica del fracking i d’altres anàlogues en tot el seu territori.
COMPROMIS-D-AGRAMUNT.pdf
Font: Plataforma Aturem el Fracking + info (enllaç extern)
Etiquetes: fractura hidràulica fracking PAF compromís agramunt
dimarts, 10 de Setembre de 2024
Noticies + Llegides
darrer mes
Festa Major de Santa Coloma de Queralt 2024
Festa Major de Bellveí 2024
Festa Major de Calaf 2024
Festa Major de Maig de Passanant 2024
XXVIII Mercat Medieval de Guimerà
Àlbums destacats
Marxa dels Castells de la Segarra (352)
Les Peixeres (66)
Els colors de la Segarra: l'estiu (189)
Les Cabanes del tros (268)
Terra de castells (222)
Patrimoni religiós (196)
Instagram #somsegarra (0)