Societat dilluns, 29 de Abril de 2013

La PAF exigirà al Govern informació sobre l’estat de les sol·licituds de recerca d’hidrocarburs


Autor: Jaume Moya

La Plataforma Aturem el Fracking es va reunir dissabte 27 a Calaf per decidir les seves properes activitats i seguir amb el seu calendari d'accions reivindicatives

membres de la PAF exhibeixen les samarretes amb el logotip de l'entitat
membres de la PAF exhibeixen les samarretes amb el logotip de l'entitat Foto: Plataforma Aturem el Fracking

Membres de les diferents entitats anti-fracking de Catalunya integrades dins la Plataforma Aturem el Fracking es van trobar el passat dissabte 27 d’abril a Calaf per decidir les properes accions. Entre d’altres resolucions, van constatar que tot i les comunicacions públiques fetes, la Direcció general d’Energia i Mines no els ha comunicat cap resolució que suposi la retirada dels permisos de prospecció d’hidrocarburs que les empreses Teredo Oils i Montero Energy van sol•licitar a la Generalitat, i que afecten més de 200.000 ha del territori català. En conseqüència, endegaran una campanya perquè les entitats i els organismes públics afectats siguin informats oficialment i puguin accedir als corresponents expedients administratius.

Per altra banda, van acordar la seva disposició a integrar-se dins la comissió informativa creada al Parlament de Catalunya, amb la voluntat de facilitar tots els informes tècnics, econòmics, jurídics, socials i de salut que han confegit per assolir que es reguli per llei la prohibició de fracking a Catalunya. No obstant, volen evitar que aquesta resolució es demori i no sigui un pretext per donar temps al Govern de l’Estat central perquè blindi aquesta matèria o sigui un mer maquillatge per legitimar una decisió favorable a l’extensió del fracking al territori.

A més, l’assemblea va decidir donar suport i enfortir lligams amb les plataformes espanyoles i franceses creades per lluitar contra el fracking, participant en la marxa convocada el proper 18 de maig a Burgos, amb la trobada amb diputats del 22 a Madrid i amb les forces polítiques que projecten formular una interpel•lació al Parlament europeu.
Així mateix, han convocat unes jornades reivindicatives d’un nou model energètic que tindran lloc a Tornabous (Urgell) el proper 1 de juny i continuar amb la tasca de xerrades informatives al llarg del territori. En aquest sentit, el 26 d’abril van participar en una conferència a Igualada, el 27 d’abril en una xerrada informativa a Tarroja de Segarra i el 8 de maig participaran en unes jornades sobre la fractura hidràulica a Manresa.

Com a cloenda, membres de la PAF es van interessar pel projecte presentat per la multinacional Berkeley Resources per iniciar el procés de recerca d’urani a Calaf i els entorns de l’Alta Segarra i van mostrar la seva voluntat de col•laborar amb l’oposició al projecte.

imatge de la xerrada de la PAF a Tarroja de Segarra - Tarroja de Segarra
imatge de la xerrada de la PAF a Tarroja de Segarra
Foto: Jaume Moya


Font: Plataforma Aturem el Fracking   + info (enllaç extern)

Etiquetes: fractura hidràulica fracking entitats paf

Ho vols compartir?