Societat dijous, 20 de Juny de 2013

L'aigua de la Verge Coronada de Cervera, declarada mineromedicinal


Autor: editor

El propietari, el toranès Avel·lí Garriga, pot exercir el seu dret preferent a demanar l'explotació del brollador com a balneari o aigua mineral

El brollador d'aigua de la Verge Coronada
El brollador d'aigua de la Verge Coronada

La Direcció General d'Energia i Mines de la Generalitat ha declarat la condició de mineromedicinal a l'aigua de la captació de la Verge Coronada, situada a Ciutat Jardí, a la ciutat de Cervera.

Una vegada aprovada aquesta declaració, el seu propietari, Avel·lí Garriga, pot exercir, en el termini d'un any, el seu dret preferent a demanar l'explotació del brollador d'aigua com a balneari o aigua mineral. Garriga, i el seu equip de col·laboradors ja han presentat a l'equip de govern de la Paeria de Cervera la documentació que acredita les propietats de les seves aigües i van explicar les gestions que estan efectuant per activar el projecte d'explotació del brollador.

Les anàlisis efectuades al brollador de la Verge Coronada conclouen que es tracta d'unes aigües bicarbonatades mixtes, sòdiques i càlciques, riques en ferro, magnesi i gran quantitat d'altres oligoelements, que es poden utilitzar en balneoteràpia o que poden ser administrades oralment d'acord amb les dosis recomanades per facultatius mèdics.

Un toranès afincat a Cervera


Avel·lí Garriga és un toranès, fill de cal Masia, i resident a Cervera des de fa anys. Manté un espai anomenat Centre Permanent amb múltiples escultures i que presideix la de la Verge Coronada.

L'origen del brollador arrenca quan Mercè Sanahuja, li fa saber que en aquell lloc, en l’època Romana, es creia que existia un brollador subterrani. En uns estudis fets per especialistes radioestesistes, entre els que es troben, Maria Sabaté, Candi Planell, fan una recerca del subsòl, diagnosticant que a partir de seixanta metres de profunditat i en un punt de creu situada a la part nord de la finca, existeix un brollador d’aigües mineromedicinals, d’origen volcànic.

A Torà fa uns anys que vol transformar l'antiga casa familiar per convertir-la en un centre d'interpretació-homenatge a la música. Cal recordar tant que el seu pare com el seu germà gran eren músics, el seu germà trompetista amb el conjunt local "Los Cristianos"

L'Avel·lí Garriga al Centre Permanent - Cervera
L'Avel·lí Garriga al Centre Permanent
Presentació del projecte a la Paeria - Cervera
Presentació del projecte a la Paeria
Foto: Paeria
Acte d'inauguració del monument a la música - Torà
Acte d'inauguració del monument a la música
Foto: Ramon Sunyer


Etiquetes: verge coronada aigua mineromedicinal cervera
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?