Societat diumenge, 1 de Setembre de 2013

Mil cent segarrencs faran història a la Via Catalana per la Independència


Autor: Jaume Moya

La Segarra per la Independència mobilitzarà vint autocars per unir-se als trams de l’Ametlla de Mar i fer possible l’èxit de la Via Catalana

Foto: Girona

L’assemblea territorial segarrenca de l’ANC, la Segarra per la Independència, ha tancat el lloguer d’autocars per transportar als veïns i veïnes de la comarca als trams 112 i 113, corresponents al municipi de l’Ametlla de Mar. En total, prop de mil cent participants enllaçaran les mans en una iniciativa que pretén mostrar al món quina és la voluntat majoritària i democràtica del poble català i, alhora, reforçar el procés que ha de permetre als catalans d’assolir la llibertat no més tard del 2014. La satisfacció de l’organització segarrenca és molt gran, donat que supera amb escreix l’èxit de l’any passat, quan es van noliejar una dotzena d’autocars per la manifestació multitudinària de Barcelona. A banda de tota la gent que es desplaçarà amb autocars, cal afegir els centenars de segarrencs i segarrenques que han confirmat la seva participació i que es traslladaran amb els seus vehicles privats per cobrir els trams on es preveu menor ocupació, corresponents a les Terres de l’Ebre, des de les Cases d’Alcanar fins la mateixa Ametlla de Mar. Les bones perspectives en la promoció a la Segarra de la participació en la Via Catalana ja s’ha pogut comprovar al llarg de l’estiu amb la venda massiva de samarretes i gorres grogues, que permeten finançar l’esdeveniment i que han estat esgotades a través de les parades instal•lades periòdicament als mercats setmanals de Cervera i Guissona.
A banda d’això, la Segarra per la Independència i l’Ajuntament de Guissona, en col•laboració amb els comerços de la Vila, han convocat pel proper dissabte 7 de setembre l’encesa d’una estelada de foc, coincidint amb els actes de Festa Major.

cartell de l'encesa de l'estelada de foc  - Guissona
cartell de l'encesa de l'estelada de foc
Foto: Segarra per la Independència
la parada al mercat de Guissona - Guissona
la parada al mercat de Guissona
Foto: Jaume Moya


Font: Segarra per la Independència   + info (enllaç extern)

Etiquetes: via catalana independència

Ho vols compartir?