Societat dilluns, 25 de Novembre de 2013

25 de Novembre: Dia internacional per a l’eliminació de les violències vers les dones i nenes.


Autor: La Segarrenca

Enguany, un seguit de nines caracteritzades de dones, noies i nenes han servit per posar en alerta de diferents tipus de violència

25 de Novembre: Dia internacional per a l’eliminació de les violències vers les dones i nenes.
25 de Novembre: Dia internacional per a l’eliminació de les violències vers les dones i nenes. Foto: La Segarrenca

Un any més, La Segarrenca ha organitzat diferents activitats en motiu del 25 de novembre, una data molt assenyalada en la lluita per a la no violència. Malgrat no poder realitzar-se la xerrada-taller 'És fonamental' que es tenia prevista per divendres a causa d’un imprevist, com a tret de sortida al cap de setmana reivindicatiu es va realitzar un vídeofòrum del documental 'La mujer, cosa de hombres' d’Isabel Coixet. En aquest, es fa un repàs de la imatge i el paper de les dones en els darrers 50 anys de televisió espanyola vinculant, d’una forma clarivident, la representació d’aquestes i la violència de gènere. Posteriorment al visionat va tenir lloc un enriquidor debat al voltant de les múltiples formes de violència i les estratègies per combatre-les.

Paral•lelament, com ja va sent habitual en les campanyes de La Segarrenca, el missatge de lluita i de condemna envaeix els carrers de Cervera. Enguany, un seguit de nines caracteritzades de dones, noies i nenes han servit per posar en alerta de diferents tipus de violència. Frases com 'Que vulgui saber on sóc en tot moment no és amor, és control', 'Tinc dret a decidir: avortament lliure i gratuït' o 'Vesteixo com vull i això no et dóna peu a assetjar-me' s’han pogut veure pels carrers de Cervera.

La campanya, que perdurarà uns pocs dies més, pretén fer arribar el missatge a quanta més gent millor. Per això, també s’ha acompanyat d’una dinamització de les xarxes socials on es demana a la gent que piulin les imatges, sensacions, pensaments, propostes, etc amb l’etiqueta #senseviolència.Font: La Segarrenca   + info (enllaç extern)

Etiquetes: 25N campanyes violència masclista

Ho vols compartir?