Societat dilluns, 9 de Desembre de 2013

Calaf fomenta el comerç de proximitat a les escoles


Autor: somsegarra

Participa en la campanya 'Hi havia una vegada un comerç...' de la Diputació de Barcelona

Contacontes a l’Escola Alta Segarra
Contacontes a l’Escola Alta Segarra

Calaf és un dels cinc municipis que participa en una prova pilot de la Diputació de Barcelona per fomentar els valors del comerç de proximitat entre les escoles de primària. Es tracta de la campanya 'Hi havia una vegada un comerç...', que a través de la figura d'un contacontes s'explica als més menuts els valors del comerç urbà com la solidaritat, la integració o l'alimentació saludable.

Aquest dilluns una contacontes ha anat a l'escola Alta Segarra de Calaf i ha explicat una història relacionada amb el comerç local als alumnes de tercer de primària. A través de la interacció amb els nens i nenes i d'una manera lúdica, la contacontes ha transmès als escolars com d'important i vital és tenir comerç a la trama urbana de les ciutats. En el projecte també hi ha participat la ninotaire Pilarín Bayés, que ha estat l'encarregada de fer els dibuixos que acompanyen el conte que s'explica a les escoles.

El contacontes es va organitzar en tres torns, un per a cada classe de 3r del centre. En cada un, la monitora va explicar-los una divertida història, demanant la col·laboració dels nens i nenes per pujar a l’escenari i representar diferents papers. Al conte hi apareixien els diferents comerços que podem trobar al municipi o al barri, que ofereixen als clients un tracte proper i del tot personalitzat, tal com van poder aprendre els alumnes.

Pel diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana, es tracta d'un projecte ‘molt oportú’ perquè ‘el teixit comercial urbà és el futur dels eixos comercials d'arreu del territori. De moment, la prova pilot es duu a terme a Calaf, Arenys de Mar, Barberà del Vallès, Vilafranca del Penedès i Badalona.



Etiquetes: comerç proximitat escoles calf diba

Ho vols compartir?