Societat dilluns, 12 de Maig de 2014

El Multireferèndum es presenta a Cervera


Autor: Jaume Moya

La democràcia d'arrel i l'oposició als transgènics centren l'acte de presentació a Cervera

Joserra Olarieta durant la seva intervenció
Joserra Olarieta durant la seva intervenció Foto: Laia Azona

El diumenge 11, la Sala Buireu va ser l’espai triat per a la presentació a la Segarra del Multireferèndum 2014. L’acte fou dirigit per Laia Azcona, coordinadora del Grup de Suport a la Segarra, i va comptar amb la participació del professor de la UdL José Ramon Olarieta i del representant de Som lo que Sembrem Albert Puy. Durant les seves intervencions, els ponents van destacar l’objectiu de la iniciativa, que pretén donar una sortida a la manca de credibilitat de la política a través de la implantació d’un mecanisme de democràcia participativa, d’arrel i directa. El multireferèndum es presenta com una eina per a canalitzar les opinions de la ciutadania al voltant dels temes que els afecten, posada a disposició dels col•lectius de la societat civil que formulen les qüestions dins l’àmbit de la justícia social i ambiental.
L’intervenció de Joserra Olarieta es va centrar en la qüestió dels transgènics, exposant com la seva implantació no ha suposat cap increment en la producció d’aliments i ni en la qualitat d’aquests i com, els darrers anys, el percentatge de població mundial (també en els països desenvolupats) també s’ha incrementat progressivament.
El proper divendres 16 el Multireferèndum es presentarà a la Biblioteca de Guissona i el 25 de maig es farà la consulta a través de les meses electorals repartides pel territori.

Laia Azcona presenta l'acte - Cervera
Laia Azcona presenta l'acte
Foto: Jaume Moya


Font: Multireferèndum la Segarra   + info (enllaç extern)

Etiquetes: Multireferèndum la Segarra democràcia directa Cervera Guissona

Ho vols compartir?