Societat dijous, 17 de Juliol de 2014

Ensenyament veta l’accés de 8 alumnes d’altres municipis a l’escola de Sant Ramon


Autor: somsegarra

ICV preguntarà al Parlament els motius per rebutjar aquests infants. Finalment, el Departament d'Ensenyament ha fet marxa enrera a la seva posició i ha acceptat les matriculacions

Final de curs a l’escola de Sant Ramon
Final de curs a l’escola de Sant Ramon Foto: CC Segarra

Informacions de darrera hora apunten que el Departament d'Ensenyament ha fet marxa enrera a la seva posició i ha acceptat les matriculacions, just el dia abans que se'ls demanés explicacions al Parlament de Catalunya.

La diputada d’ICV-EuiA Sarà Vilà s'ha reunit aquest dimarts amb la comissió de famílies afectades pel veto d'Ensenyament a matricular els seus fills a l'escola de Sant Ramon, a la Segarra, després que la conselleria d'Ensenyament hagi rebutjat les 8 matriculacions que van sol·licitar 4 famílies de fora del municipi argumentant que no es van preinscriure a l'escola i que tan sols van presentar una sol·licitud fora de termini.

Vilà ha anunciat que ICV formularà una preguntarà al Parlament sobre l'afer en considerar 'que el Govern ha d’explicar els motius per rebutjar aquests infants i lamenta que es fomenti amb mesures com aquesta el despoblament de les escoles rurals'.

Les famílies denuncien que es vulnera el dret a la lliure elecció d'escola, argumentant que prefereixen l'escola de Sant Ramon perquè no pateix la massificació que hi ha en els centres dels seus municipis. La trobada de fa uns dies de les 4 famílies afectades amb el director dels serveis territorials, Miquel Àngel Cullerés, no va servir per aclarir la situació ni per trobar solucions. Tècnics d'Ensenyament asseguren que es pretén aplicar aquesta mateixa restricció a la resta d'escoles rurals de Lleida, condemnant-les així al tancament.

La escola de Sant Ramon va iniciar el curs amb 34 alumnes matriculats i el va cloure amb  38 alumnes i 3 mestres. El centre acull també alumnes procedents de Cervera, Guissona, entre altres poblacions de la Segarra, els pares dels quals assumeixen les despeses de transport. De cara el curs vinent compta amb 51 pre-inscripcions i la possibilitat de 5 mestres.  

Una escola amb una proposta d’aprenentatge diferenciada


La escola de Sant Ramon practica un ensenyament més social i no tan curricular, treballen per espais amb diferents propostes curriculars. L’alumne pot escollir segons la seva disposició i es respecta el ritme d’aprenentatge de cada alumne traient-li així la pressió per aconseguir la fita curricular. D’aquesta manera, es constata que el nen se sent més tranquil i el seu coneixement s’adquireix d’una forma real a les seves aptituds i actituds. La resposta dels pares, a aquest ensenyament, és positiva i d’aquí el seu interès per portar-hi els fills.

Aquesta tipologia d’aprenentatge va arribar a la Segarra, ara fa deu anys, a través d’un grup de professors i professores que tenien interès per aplicar-ho a una escola rural. En un principi, va ser difícil projectar-ho a la escola escollida amb recels i dificultats però, de mica en mica i ja després de dos cursos impartint aquest ensenyament, l’equip directiu i professorat es senten orgullosos del seu resultat. En un futur, la idea es consolidar la escola acompanyada d’aquesta manera d’aprendre.

25 a Trobada de ZER a la Segarra - Sant Ramon
25 a Trobada de ZER a la Segarra
Foto: CC Segarra
Sara Vilà amb mares dels alumnes afectats pel veto - Sant Ramon
Sara Vilà amb mares dels alumnes afectats pel veto
Foto: ICV


Etiquetes: ensenyament sant ramon

Ho vols compartir?