Societat dijous, 31 de Juliol de 2014

L'Ajuntament de Guissona reclama un acord sobre el preu de l'aigua que rep


Autor: somsegarra

L'alcalde acusa el president comarcal de la Segarra de 'deslleialtat institucional' per amenaçar de tallar el subministrament a la població i no descarta acudir als tribunals

L'Ajuntament de Guissona reclama un acord sobre el preu de l'aigua que rep
L'Ajuntament de Guissona reclama un acord sobre el preu de l'aigua que rep Foto: puigdellivol

L'alcalde Xavier Casoliva acusa el president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles, de 'deslleialtat institucional' pel fet d'amenaçar de tallar el subministrament d'aigua al municipi de Guissona i d'informar-ne els mitjans de comunicació abans que respondre a la proposta de l'Ajuntament de reduir la part fixa del subministrament dels 300 litres per habitant i any actuals a 100.

Casoliva denuncia que Gestió d'Aigües de la Segarra està cobrant a Guissona una part fixa pel subministrament de l'aigua de 300 litres per habitant i dia 'quan realment el consum és menor de 100'. Per això, l'Ajuntament reclama que se li rebaixi aquesta part fixa a 100 litres per habitant i dia, com en el seu dia va aprovar el Ple municipal.   

Així mateix, assegura que al president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles, 'li va molt bé' que Guissona pagui 300 litres per habitant i dia 'perquè el seu municipi -els Plans de Sió-, que n'està gastant 1.000, també en paga 300'. Casoliva critica que des del Consell 'no es tracta igual als habitants de Guissona, i encara pitjor als de Cervera, que als de la resta de la comarca'.   

El consistori va posar fa un temps el cas en mans d'un bufet d'advocats el qual, segons Casoliva, dóna la raó 'fiscal i legal' a l'Ajuntament a l'hora de sol·licitar el que demana. 'És una animalada cobrar l'aigua de la manera que s'està cobrant i s'ha fet sempre', sentencia.  'Volem unes factures correctes per poder pagar el deute i la informació que no se'ns facilita per poder arribar a un acord, però no estem disposats que s'estafi d'aquesta manera, al seu criteri de forma legal i que segons el nostre no ho és', afirma l'alcalde. En cas de no assolir cap acord polític, l'Ajuntament de Guissona no descarta acudir als tribunals tot i remarcar que des de l'Ajuntament 'és l'últim que volem fer'. En aquest sentit, Casoliva ha denunciat manca de voluntat política per trobar una solució al problema ja que assegura que ni el president ni el gerent del Consell Comarcal responen a les seves trucades.         

L'alcalde de Guissona considera un 'greuge comparatiu abismal' el fet que municipis de la Segarra estan pagant l'aigua a Gestió d'Aigües de la Segarra a 0,40 euros/m3, mentre altres ho estan fent a 1,15 euros/m3 com és el cas de Cervera o bé a 1,10 euros/m3, en el cas de Guissona. Per això, reclama a Marquilles que 'repassi les factures, hi posi sentit comú i sobretot legalitat' i recorda que 'per sort' és l'ACA l'organisme encarregat d'aprovar els preus pel subministrament de l'aigua i no el Consell de la Segarra.     



Font: ACN Etiquetes: subministrament aigua gestió aigües segarra guissona

Ho vols compartir?