Societat dilluns, 1 de Desembre de 2014

Entra en servei el bus exprés.cat Lleida-Cervera


Autor: somsegarra

Oferirà 14 expedicions al dia, 7 d’anada i 7 de tornada, de dilluns a divendres, i la durada del trajecte serà de 1 hora i 5 minuts

Entra en servei el bus exprés.cat Lleida-Cervera
Entra en servei el bus exprés.cat Lleida-Cervera Foto: Gencat

Aquest dilluns, 1 de desembre, comença a funcionar el nou servei d’autobús d’altes prestacions entre Lleida i Cervera. Serà el primer que es posi en marxa a la demarcació de Lleida i el 15è de tot Catalunya. Tindrà 14 expedicions diàries (7 d’anada i 7 de tornada) de dilluns a divendres feiners i comunicarà les dues capitals de comarca en poc més d’una hora. També farà parada a Mollerussa, Bellpuig i Tàrrega. Amb el bus exprés.cat hi haurà un estalvi de temps de 10 minuts respecte a la línia convencional, connectarà les dues ciutats en 1 hora i 5 minuts. El corredor Lleida-Cervera té una demanda mensual de 6.700 viatgers.

La xarxa d’altes prestacions ‘exprés.cat’ s’està implantant progressivament a Catalunya des de la tardor de 2012. És una aposta decidida de la Generalitat pel bus exprés com a mode de transport públic, eficient i competitiu per connectar de manera ràpida, sostenible i econòmica els principals pols de mobilitat del territori que concentren major demanda de desplaçaments. Entre els serveis destacar premsa gratuïta i wifi a bord.

El nou bus exprés entre Lleida i Cervera forma part dels nous serveis de la Rodalia de Lleida, que consisteixen en un seguit d’actuacions de millora combinada de bus i tren amb la ciutat de Lleida. A més de les línies exprés.cat, la rodalia implica també la integració tarifària de tots els serveis de Regionals de l’àmbit de l’ATM de Lleida, que es farà efectiva durant el primer trimestre de 2015. Afectarà, en concret, els municipis lleidatans de l’R12, és a dir, entre Sant Guim de Freixenet i Lleida-Pirineus; i els de les línies R13-R14, des de Vinaixa fins a Lleida.


horaris-exprescat-cervera-lleida.pdfFont: gencat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: transports bus exprés.cat cervera lleida

Ho vols compartir?