Societat dimecres, 31 de Desembre de 2014

El Fòrum Espitllera i la Fundació Jordi Cases convoquen la quarta edició del Premi SIKARRA


Autor: Jaume Moya

El guardó és un reconeixement cívic destinat a distingir una persona, entitat o institució que s’hagi significat per la seva contribució a potenciar o prestigiar la comarca de la Segarra.

lliurament del Premi Sikarra 2012 a l'activista cultural Armand Forcat
lliurament del Premi Sikarra 2012 a l'activista cultural Armand Forcat Foto: Jaume Moya

L’associació cultural Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot convoquen la quarta edició del PREMI SIKARRA, premi de reconeixement cívic destinat a distingir una persona, entitat o institució que s’hagi significat per la seva contribució a potenciar o prestigiar la comarca de la Segarra.
El premi pren el nom de la població ibèrica que dóna nom a la comarca, recentment localitzada als Prats de Rei, documentada gràcies a la moneda ibèrica del segle III aC propietat de les dues entitats i exposada al Museu comarcal de la Segarra, a Cervera.
El nom del guanyador de la quarta edició del PREMI SIKARRA es farà saber el proper mes de març de 2015 i es lliurarà en un acte institucional que tindrà lloc al castell de Concabella. El guardó consisteix en un reconeixement públic honorífic, acompanyat de l’obsequi d’una escultura original inspirada en els cavalls i la inscripció “Sikarra” en grafia ibèrica que apareixen al revers de la moneda. L’escultura és obra de l’artista Ana Marín-Gálvez.
Les anteriors edicions han premiat al guia turístic i promotor cultural Armand Forcat (2012), l’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular (2013) i Càritas Interparroquial de Cervera (2014).
El jurat del premi està format per representants de les dues entitats convocants, el Fòrum l’Espitllera i la Fundació Cases i Llebot, i les bases indiquen expressament que no es podrà premiar ningú que en sigui membre. El jurat tindrà en compte les propostes que se li facin arribar des de qualsevol entitat o institució de l’àmbit segarrenc, o també per un mínim de tres persones a títol individual, argumentant els mèrits de la persona o entitat proposada per al guardó. Aquesta convocatòria queda oberta el dia 1 de gener de 2015, i es poden fer arribar les candidatures fins al dia 15 de febrer de 2015 a l’adreça del Fòrum l’Espitllera (info@espitllera.cat).

escultura del guardó, obra d'Anna Marín-Gálvez - Segarra
escultura del guardó, obra d'Anna Marín-Gálvez
Foto: Jaume Moya
lliurament del Premi Sikarra 2014 a Càritas de Cervera - Tarroja de Segarra
lliurament del Premi Sikarra 2014 a Càritas de Cervera
Foto: Jaume Moya
lliurament del Premi Sikarra 2013 a l'Associació d'Amics de l'Arquitectura Popular - Guissona
lliurament del Premi Sikarra 2013 a l'Associació d'Amics de l'Arquitectura Popular
Foto: Jaume Moya

Bases-Premi-Sikarra.pdf



Font: Fòrum l'Espitllera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: Premi Sikarra 2015 Sikarra Fòrum Espitllera Fundació Cases i Llebot la Segarra guardó Concabella

Ho vols compartir?