Societat dimecres, 21 de Gener de 2015

Ensenyament haurà d'indemnitzar a una nena ferida en una escola de Calaf


Autor: somsegarra

La menor, de 4 anys, va patir greus lesions en una mà amb una porta

Els fets van passar al pati de l'escola Alta Segarra el 2009
Els fets van passar al pati de l'escola Alta Segarra el 2009 Foto: Ramon Sunyer

La secció quarta contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la Conselleria d'Ensenyament a indemnitzar amb 127.372,45 euros una nena de 4 anys que va patir lesions a la mà esquerra al pati de l'escola Alta Segarra de Calaf.
 
Els fets van passar el 22 de juny del 2009 quan la mà de la petita va quedar atrapada en una porta que separava el pati de l'etapa Infantil de la de Primària, i que estava composta per barrots de ferro de grans dimensions, i va patir greus lesions.
 
El tribunal considera que va existir responsabilitat per part de l'administració catalana en l'accident sofert per la menor ‘ja que el fet que la porta s'obrís o no en comptades ocasions no té rellevància des del moment en què es va obrir, i la presència de nens petits a un costat i a l'altre no era ocasional sinó tot al contrari, ja que separava infantil de primària'.
 
A més, estima que la presència de professors que vigilaven el pati ‘no és motiu per excloure la necessitat d'adopció de mesures de seguretat addicionals, perquè les mesures de seguretat no només tendeixen a protegir dels riscos més elementals, sinó també d'aquells que no són tan evidents però que són imputables a la confiança professional’.
 
I recalca que 'no és possible confiar que els nens d'Infantil o Primària no siguin capaços d'obrir unes portes de grans dimensions' i més 'quan es reconeix que hi havia un gran nombre d'ells i que donaven cops a la porta' en espera de l'inici d'un espectacle escolar.

La indemnització haurà de ser abonada per l'asseguradora Zurich, que assegurava la responsabilitat patrimonial de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat.



Font: El Periódico   + info (enllaç extern)

Etiquetes: ensenyament accident escolar

Ho vols compartir?