Societat dissabte, 31 de Gener de 2015

Neix a Cervera CONSCIENTS, projecte de responsabilitat social professional


Autor: Jaume Moya

Quatre professionals de Cervera posen el seu exercici professional al servei de la població a un preu simbòlic, en favor d'una entitat del tercer sector

Jaume Moya, Núria Codina, Sílvia Sarri i Roser Segura, membres de CONSCIENTS
Jaume Moya, Núria Codina, Sílvia Sarri i Roser Segura, membres de CONSCIENTS Foto: Conscients

En el sí de CNS Centre de Negocis, concebut com a espai comú de treball (coworking), ha nascut CONSCIENTS, fruit de la trobada de CNS de Roser Segura, advocada, Jaume Moya, procurador, Sílvia Sarri, psicòloga, i Núria Codina, arquitecta. El projecte parteix de la voluntat de projecció exterior de les seves capacitats professionals, d’un lligam a la ciutat (Cervera) i la comarca (la Segarra) i de la decisió d’incidir en favor de la justícia i l’equilibri social, aportant les respectives capacitats de treball.
Els quatre components inicials han creat una associació que els vincula que, alhora, es presenta oberta a nous professionals que, coneixedors del projecte, engrescats i adherits, s’hi vulguin integrar.
Amb aquesta filosofia, es conclou la voluntat decidida d’oferir els serveis professionals no només a la ciutadania que pot pagar el seu preu (els honoraris, que dignifiquen l’exercici professional i que permeten que aquest esdevingui el modus vivendi de cadascú), sinó també a aquells sectors que, per circumstàncies econòmiques i socials, no s’ho poden permetre. Així doncs, amb intenció de fer assequibles els serveis professionals a tots els sectors de la població, els professionals de CONSCIENTS decideixen destinar una part del seu temps laborable a oferir a la ciutadania més desafavorida allò que millor saben fer.
La mecànica parteix de prestar els serveis d’assessorament prèvia concertació(demanant hora a través del web i/o telefònicament). La visita durarà aproximadament una hora i en cap cas inclourà la realització d’un projecte complex (actuació judicial, tractament, disseny arquitectònic, etc). En cas que es demani i/o convinguin d’altres reunions, trobades o encàrrec professional, les condicions seran estudiades cas per cas, en atenció al sol•licitant i la complexitat de la qüestió.
No obstant, fugint de la caritat i de la competència deslleial, acorden prestar els serveis d’assessorament professional a canvi d’un preu testimonial que estigui a l’abast de tothom: 5 euros l’hora. Donat que aquest import no és pas la contraprestació al servei, sinó una contribució simbòlica, la recaptació anirà destinada a una entitat del tercer sector de l’àmbit geogràfic proper, és a dir, un col•lectiu, associació o fundació que treballi en favor dels desafavorits i tingui incidència rellevant en els territoris de la Segarra Històrica (que s’estenen a zones de la Segarra, Urgell, Anoia, Conca de Barberà). Els fons recollits seran rebuts com a donació per l’entitat amb la qual CONSCIENTS hagi establert el vincle col•laboratiu, la identitat de la qual serà renovada periòdicament (en principi, anualment). Alhora, els professionals de CONSCIENTS tindran especial atenció a les consultes i demandes de servei que vinguin des de l’entitat i, alhora, podran cedir-los les seves instal•lacions per activitats puntuals relacionades amb les finalitats socials. Pel primer exercici, l’any 2015, s’ha signat un acord amb l’Associació de Salut Mental Ondara-Sió.
El projecte va ser presentat el passat divendres 30 de gener, amb l’assistència d’una cinquantena de persones. Durant l’acte, en Quim Moya, artista i creatiu, va pintar en directe un quadre inspirat en el projecte CONSCIENTS i que ara llueix a la recepció del CNS.

Quadre de Quim Moya realitzat en la presentació - Cervera
Quadre de Quim Moya realitzat en la presentació
Foto: Conscients


Font: CONSCIENTS   + info (enllaç extern)

Etiquetes: conscients RESPONSABILITAT SOCIAL coworking Jaume Moya Roser Segura Núria Codina Sílvia Sarri Cervera professionals RSE Salut Mental Ondara Sió

Ho vols compartir?