Societat dilluns, 22 de Juny de 2015

Tota la Segarra rendirà homenatge al seu home del temps, en Toni Nadal


Autor: Lluís Urpí

Els diables Carranqueres, els gegants de Cervera i el Fôrum l'Espitllera participaran en l'homenatge a un dels seus col·laboradors més actius i enyorats

en Toni retratat als patis de la Universitat
en Toni retratat als patis de la Universitat Foto: Mikel Aristegi

La ciutat de Cervera acollirà el pròxim diumenge dia 28 de juny un acte d'homenatge a Toni Nadal, coincidint amb el tercer aniversari del seu comiat. Institucions i entitats de la comarca de la Segarra i companys seus de Televisió de Catalunya, han decidit fer aquest acte de reconeixement a la figura d'aquest geògraf i home del Temps de Tv3, natural de Cervera. Primer, per la seva tasca professional i divulgativa de la climatologia, del paisatge i del territori, que tant apreciava, especialment el de la seva comarca. I segon, pel seu tarannà, que el va fer sempre una persona estimada i entranyable entre tota la població per les seves participacions i col·laboracions en entitats i associacions cerverines i segarrenques.
L'acte se celebrarà a les 11 del matí al Paranimf de la Universitat de Cervera. Hi haurà un seguit d'intervencions per glossar la seva trajectòria a nivell professional, i també en l'àmbit personal, i s'anunciaran un seguit d'iniciatives proposades pels organitzadors de l'acte amb l'objectiu fonamental de preservar entre nosaltres la seva memòria per la feina feta i per la seva actitud , perquè especialment les generacions futures puguin conèixer el seu treball i la seva dedicació envers la comarca de la Segarra.
La jornada es clourà amb les actuacions dels Geganters i dels Carranquers de Cervera, dues entitats de les quals en Toni Nadal formava part i n'era membre actiu. Possiblement mai, a casa nostra, un acte d'homenatge havia generat un consens tant ampli alhora de tirar-lo endavant. Un maleït accident de muntanya, ara fa tres anys ens el va prendre d'entre nosaltres, però a partir d'aquest 28 de juny continuarà més present que mai en el nostre imaginari personal i col.lectiu.

en Toni era un membre actiu de la colla gegantera de Cervera - Sant Guim de Freixenet
en Toni era un membre actiu de la colla gegantera de Cervera
Foto: geganters de Cervera
En Toni dins la mesa rodona sobre el paisatge de la Segarra (maig de 2012) - Cervera
En Toni dins la mesa rodona sobre el paisatge de la Segarra (maig de 2012)
Foto: Jaume Moya
En Toni participava activament a les accions de descoberta i estudi del paisatge de la Segarra - Granollers
En Toni participava activament a les accions de descoberta i estudi del paisatge de la Segarra
Foto: Jaume Moya
En Toni Nadal va rebre la Flor de Florejacs a l'abril de 2009 - Florejacs
En Toni Nadal va rebre la Flor de Florejacs a l'abril de 2009
Foto: Ton Granell


Font: Fòrum l'Espitllera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: Toni Nadal homenatge la Segarra home del Temps Cervera Espitllera

Ho vols compartir?