Societat dilluns, 18 de Gener de 2016

Ni reines magues, ni patges amb vinagre!


Autor: La Segarrenca

El problema és que sota la barba, la corona i la capa hi hagi una dona enlloc d’un home?

cavalcada de reis
cavalcada de reis Foto: Maria Lluïsa Guim

Un cop superades les Festes i malgrat la molt lluïda cavalcada de Reis, segons la mateixa Paeria, a Cervera es continua discriminant a les dones per a ser Reis Mags. Sí, Reis Mags, aquesta és la nostra pretensió. Que dones i homes puguem participar per igual a la cavalcada de Reis. En cap moment ens plantegem la feminització dels personatges. No pas perquè no sigui legítima també la demanda sinó perquè a Cervera estem a les beceroles en temes d’igualtat de gènere.

Ens resulta inconcebible que en ple segle XXI aquesta demanda pugui generar tanta polèmica i deliberació al voltant de la credibilitat del personatge si ho fa una dona o un home, la suposada manca d’il·lusió que es transmet si ho fa l’un o l’altra, etc. El que és alarmant és que encara mai ho hagi estat una dona! Estem parlant de Reis Mags (?) que vénen d’Orient (?) i que l’alcalde els dóna la clau de totes les cases perquè hi puguin deixar regals (?) i dins de tota la fantasia el problema és que sota la barba, la corona i la capa hi hagi una dona enlloc d’un home?

Malgrat alguns ho han volgut reduir a l’anècdota, és un clar exemple de masclisme disfressat, un cop més, de tradició. Exigim a la Paeria que reconegui el ple dret de les dones a participar de la cavalcada de Reis en igualtat de condicions que els homes. Aquest ha de ser el punt de partida per a l’elaboració del reglament que ha anunciat la Paeria que pretén redactar per a ordenar la festa. Perquè la lluita per la igualtat i la no discriminació també és això, l’aplicació de la perspectiva de gènere de forma transversal en el dia a dia. Des res serveixen els grans manifestos del 8 de març o el 25 de novembre si no van acompanyats d’accions que es tradueixin en una igualtat real entre tota la ciutadania.Font: La Segarrenca   + info (enllaç extern)

Etiquetes: cavalcada reis cervera

Ho vols compartir?