Societat diumenge, 30 de Octubre de 2016

Exposició commemorativa de l’artista calafí Ramon Sala i Coy


Autor: Ajuntament de Calaf

Permetrà descobrir obres inèdites de l’artista polifacètic on hi apareixen personatges de Calaf, paisatges de l’entorn i esbossos, tan a llapis com a tinta

Una exposició commemorativa permetrà descobrir obres inèdites de l’artista calafí Ramon Sala i Coy
Una exposició commemorativa permetrà descobrir obres inèdites de l’artista calafí Ramon Sala i Coy Foto: Ajuntament de Calaf

En motiu del 15è aniversari de la mort de l’artista calafí Ramon Sala i Coy, el pròxim diumenge 30 d’octubre a les 12.30 hores s’inaugurarà una mostra de la seva producció artística com a pintor i dibuixant. En l’exhibició, que tindrà lloc a la capella del Centre Cívic de Calaf, s’hi podran veure obres inèdites de l’artista. La idea i realització de la iniciativa ha anat a càrrec de la Marina Duocastella Sala amb la col·laboració de la família Sala Grau, i amb el suport de l´Ajuntament i de catPatrimoni.

L’exposició, d’entrada lliure, estarà oberta durant Tot Sants de les 11.00 a les 13.00 hores i de les 17.00 a les 20.00 hores. Passat el festiu s’obrirà per a visites guiades i en dies puntuals.

Què hi podrem descobrir


Ramon Sala i Coy va néixer a Calaf el 1924 i va morir el 2001 al mateix municipi. Pintor i escriptor, va deixar una extensa obra molt vinculada al poble de Calaf.

A l’exhibició s’hi podran veure dibuixos inèdits de l’artista polifacètic on hi apareixen personatges de Calaf, paisatges de l’entorn i esbossos, tan a llapis com a tinta. La gran majoria els va produir en els anys de la seva adolescència i joventut, entre els anys 40 i 50. També hi haurà una mostra de les seves obres més populars d’estil costumista com paisatges, retrats i bodegons. A més, estarà exposada l’Auca de Calaf, una de les seves creacions més reproduïdes i populars.

L’estil de Sala és realista encara que hi ha una evolució en la seva producció artística cap a quadres més simbòlics. Una de les obres a destacar de l’exposició i que representa aquest vessant més simbòlic, és el quadre ‘Portada d’aigües a Calaf’. L’obra reprodueix un dels fets històrics més rellevants del municipi que va ser l’arribada d’aigua potable a les llars.

Un altre dels quadres a destacar és el de ‘La Pesta’, on es mostren els fets succeïts durant la Pesta Negra a Calaf que va provocar centenars de morts.



Etiquetes: exposicions ramon sala i coy calaf

Ho vols compartir?