Societat dimarts, 22 de Novembre de 2016

Calaf enceta un projecte per posar en valor la història de la mineria


Autor: Ajuntament de Calaf

El projecte, liderat pel consistori, compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona

Tret de sortida a un projecte per posar en valor la història de la mineria a Calaf
Tret de sortida a un projecte per posar en valor la història de la mineria a Calaf Foto: Ajuntament de Calaf

Aquest dijous, 24 de novembre, comença a caminar un projecte sobre la recuperació de la memòria històrica vinculada a la mineria de Calaf. El primer pas d’aquest projecte, promogut per l’Ajuntament de Calaf i que pot créixer amb els anys, és recuperar el màxim d’informació relacionada amb aquest tema, endreçar-la coherentment i dimensionar-la. A partir d’aquí, es podran determinar quines accions es poden dur a terme per tal de posar en relleu la mineria i convertir-la en patrimoni identitari del municipi.

El primer pas és la jornada d’aquest dijous en la que es busca concentrar, a la Sala Felip a partir de les 19.00 hores, el màxim de testimonis orals de la gent que ha viscut la mineria als entorns de Calaf. La idea és identificar el màxim de persones que han tingut vivències associades a la mineria en aquest territori. En la trobada també es recolliran fotografies relacionades amb aquesta temàtica i s’ubicaran en un mapa les diferents mines.

I és que una de les accions d’aquesta primera fase dels projecte podria ser geolocalitzar les diferents mines perquè, després, es puguin idear diferents rutes de senderisme i coneixement de l’entorn.

Aquest és un projecte que, liderat pel consistori, compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona a través d’una subvenció del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, i el suport tècnic de la cooperativa Arada.

Es vol identificar el màxim de persones que han tingut vivències associades a la mineria -
Es vol identificar el màxim de persones que han tingut vivències associades a la mineria
Foto: Ajuntament de Calaf
Minaires posant en un munt de carbó -
Minaires posant en un munt de carbó
Foto: Ajuntament de Calaf


Font: Ajuntament de Calaf   + info (enllaç extern)

Etiquetes: memòria històrica mineria calaf

Ho vols compartir?