Societat divendres, 7 de Abril de 2017

Conferència 'Conversió ecològica: revolució cultural'


Autor: Justícia i Pau - La Segarra
cartell Conversió ecològica: revolució cultural
cartell Conversió ecològica: revolució cultural Foto: Justícia i Pau

Conferència 'CONVERSIÓ ECOLÒGICA: REVOLUCIÓ CULTURAL',
a càrrec de Birgit Weiler, Germana Missionera Mèdica, professora de teologia a Perú, especialista en teologia intercultural, assessora teològica, coordinadora d'investigació d'experiències d'inculturació i evangelització integral, i d'investigació i aplicació pastoral sobre indígenes i canvi cultural.

La conferenciant
Birgit Weiler va néixer a Alemanya, on va entrar a la Congregació de les Germanes Missioneres Mèdiques, i va estudiar la llicenciatura en teologia catòlica.
Va fer una estada a l'India per estudis interculturals i interreligiosos i treball amb els dalit (intocables), i a Sudamèrica, treball pastoral en barriades marginals de Maracaibo i Barquisimeto (Veneçuela), i treball pastoral, formació teològica dels agents de pastoral i treball de drets humans a Arequipa (Perú).

Professora de teologia a Lima: al Instituto Teológico Juan XXIII , en programes de la Conferencia de Religiosos y Religiosas en Perú i a la Universidad Antonio Ruiz de Montoya (UARM). Col·laboradora del Instituto de Etica y Desarrollo de la UARM i del Instituto Fe y Cultura de la UARM. Durants uns quants anys, membre de l'equip de redacció de les revistes “Páginas” i “Cuadernos de Espiritualidad”; publicacions sobre temes de fe i cultura, justícia y ecologia. Va cooperar amb diverses institucions i ONGs en la sensibilització ecològica i en el treball per la justícia i un desenvolupament sostenible al Perú.

A Alemanya va fer estudis de doctorat en filosofia, especialitat en teologia intercultural, en un programa de teologia intercultural de la Universitat Johann Wolfgang Goethe de Francfurt.

Havent tornat a Perú: professora de la UARM i dels dos mateixos instituts. És assessora teològica de la Comisión Episcopal para la Acción Social (CEAS) y del Departamento de Justicia y Solidaridad del Consejo Episcopal Latinoamericano (CELAM). Fa col·laboració teològica i pastoral contínúa amb el Vicariato “San Francisco de Javier” de Jaén (Perú), a la Zona Pastoral de Selva (pobles indígenes awajún i wampis). És coordinadora del projecte d'investigació sobre reflexió teològica de les experiències d'inculturació i evangelizació integral en aquesta Zona, en la UARM. Coordina un projecte d'investigació i aplicació pastoral sobre joves indígenes en el canvi cultural: treballs sobre el bon viure del pobles indígenes i el seu potencial profètic en un món globalitzat. S'encarrega de la Dirección de Investigación e Incidencia de la UARM.


A1704ConversioEcologicaRevolucioCulturalCartell.pdf



Etiquetes: conferència conversió ecològica justícia i pau

Ho vols compartir?