Societat dimecres, 12 de Desembre de 2018

Som Segarra estrena una nova versió de la web


Autor: somsegarra

Ara és del tipus 'responsive' i més segura

Som Segarra estrena una nova versió de la web
Som Segarra estrena una nova versió de la web Foto: somsegarra

Com podeu veure, ja hem estrenat el nou format. Des del juliol de 2012, en què vam iniciar el web, ha plogut molt en el món d'internet. Els canvis en els usos, sobretot amb els nous ginys com mòbils i tauletes, comporten nous reptes per a una web si es vol mantenir útil.

En aquesta versió el disseny és del tipus 'responsive' això vol dir que es visualitza correctament i de la mateixa manera en qualsevol dispositiu que utilitzi el visitant. Fins ara, coexistien dues versions del web, una per visualitzar des de navegadors d'ordinador i altra per als accessos des de dispositius mòbils, implementada ja el 2013. Actualment, els accessos des de mòbils i tauletes ja supera el 50% de les visites a la web.

Canvis en l'interfície


A banda d’estrenar un nou logotip, els canvis són més de caràcter de presentació, més neta, que no pas de continguts, que continua mostrant les mateixes seccions però agrupades en 6 opcions al menú principal: Actualitat, Espai Segarra, Especials, Zona usuari, Multimèdia, Agenda i el Cercador.

La pàgina que més ha canviat és la portada. Incorpora 6 informacions destacades en format carrusel,l'agenda setmanal, 3 àlbums de fotos i 3 vídeos i també els darrers posts dels comptes de Twitter i Facebook. A la zona d’usuari hi trobareu les opcions de: participa (publicar notícies i actes), compartir, contactar, opinió, xarxes, enllaços i el mapa web.

S'ha abandonat les imatges de capçalera i s'ha modificat el tipus de lletra. La visualització dels àlbums de fotos ha millorat molt i, a les noticies, les imatges ara es mostren al final.

Les opcions de compartir incorporen els canals de Whatsapp i també de Telegram, només visibles si utilitzeu 'smartphones'. Com a mesura dissuasòria, s'ha implementat el control Recaptcha de Google a tots els formularis, per evitar l'spam que realitzaven els robots.

Protocol https de servidor segur


Segurament us haureu adonat que quan accediu a la web, a l’esquerra de la barra on surt la URL hi apareix un candau. Això vol dir que utilitza servidor segur. Google, propietària del navegador Chrome amb prop d’un 74% de quota de mercat, va anunciar a principis de 2017 que les pàgines web que no disposin de connexions segures HTTPS serian etiquetades com insegures per advertir els usuaris que la seva informació, contrasenyes o targetes de crèdit poden ser compromeses. Tot i no recollir dades d'usuaris, som segarra ho implementa per tal de garantir un millor servei als visitants.

Els servidors web segurs són aquells que usen un protocol que fa que les comunicacions siguin més segures i estiguin protegides. A més, garanteixen que el lloc web és l'original i no ha estat suplantat i ningú ha pogut alterar la informació publicada ni manipular les dades enregistrades.

Som Segarra estrena una nova versió de la web -
Som Segarra estrena una nova versió de la web
Foto: somsegarra
Àlbums de fotos en la nova versió de la web Som Segarra -
Àlbums de fotos en la nova versió de la web Som Segarra
Foto: somsegarra
Visualització de fotos en la nova versió de la web Som Segarra -
Visualització de fotos en la nova versió de la web Som Segarra
Foto: somsegarra
Agenda en la nova versió de la web Som Segarra -
Agenda en la nova versió de la web Som Segarra
Foto: somsegarra
Publicar un acte en la nova versió de la web Som Segarra -
Publicar un acte en la nova versió de la web Som Segarra
Foto: somsegarra
Som Segarra en la versió anterior per a ordinadors -
Som Segarra en la versió anterior per a ordinadors
Foto: somsegarra
Som Segarra en la versió anterior per a dispositius mòbils -
Som Segarra en la versió anterior per a dispositius mòbils
Foto: somsegarra


Etiquetes: web responsive servidor segur som segarra

Ho vols compartir?