Societat dilluns, 18 de Març de 2019

Sis detinguts per sostreure cablejat telefònic de zones rurals


Autor: somsegarra

El grup va robar 35 km de cable telefònic i van deixar incomunicats més de 6.000 usuaris de poblacions de l’Alt Empordà, el Bages i la Segarra. Els danys estan valorats en més de 300.000 euros

Sis detinguts per sostreure cablejat telefònic de zones rurals
Sis detinguts per sostreure cablejat telefònic de zones rurals Foto: mossos.cat

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han desarticulat una organització criminal dedicada al robatori de cable de les instal·lacions telefòniques.

L’operació ha permès detenir sis persones, de nacionalitats brasilera, romanesa i espanyola, i d’edats compreses entre els 27 i els 51 anys com a presumptes autores de cinc robatoris amb força de cable telefònic. dDos dels integrants del grup eren els propietaris d’una empresa de reciclatges de metalls de Montcada i Reixac.

La investigació, iniciada l'any 2018, va permetre identificar els autors dels robatoris, els quals sempre actuaven seguint el mateix patró.

El grup sempre cometia els il·lícits de nit, escollien zones boscoses properes a carreteres secundàries i on les línies telefòniques estiguessin adjacents a la via. Un cop havien escollit el lloc, despenjaven els cables sense arribar a tallar-los, així evitaven afectar el servei telefònic.

Per tal de comprovar si la instal·lació disposava d’alarma, un o dos dies abans de materialitzar el robatori tornaven al mateix punt i seccionaven els cables, però novament no se’ls emportaven. Finalment tornaven per seccionar tot el tram despenjat i endur-se’l a una zona agrícola que la banda tenia a Ripollet. Allà li retiraven l’aïllant per quedar-se només amb el coure.

Fonts policials estimen que fent servir aquest sistema, el grup va aconseguir donar sortida a un total de 17 tones de coure robat, amb les quals haurien aconseguit un benefici superior a 72.000 euros.

Els detinguts, després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb mesures cautelars.

El grup va robar 35 km de cable telefònic i van deixar incomunicats més de 6.000 usuaris de poblacions de l’Alt Empordà, el Bages i la Segarra -
El grup va robar 35 km de cable telefònic i van deixar incomunicats més de 6.000 usuaris de poblacions de l’Alt Empordà, el Bages i la Segarra
Foto: mossos.cat


Font: mossos.cat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: detinguts robatori cable telefònic segarra

Ho vols compartir?