Societat dimecres, 3 de Juliol de 2019

Un virulent incendi crema una fàbrica a Cervera


Autor: somsegarra

El foc va calcinar la nau en només una hora

Un incendi virulent crema una fàbrica a Cervera
Un incendi virulent crema una fàbrica a Cervera Foto: bombers.cat

El dilluns a la tarda es va declarar un espectacular incendi a la factoria d’Iberspa, una indústria de fabricació de piscines d'hidromassatge, ubicada a l'avinguda del Pla d'Urgell a Cervera. L’incendi la va destruir en només una hora. Els Bombers el van donar per controlat dimarts al matí. El lateral i la coberta d’una nau veïna també va patir danys

En el moment de l'incendi, a l'interior de l'empresa cremada hi havia poca activitat, només quedaven treballadors a les oficines que, al veure l’incendi, van abandonar les instal·lacions, per la qual cosa no es va haver de lamentar cap ferit. Protecció Civil va recomanar tancar portes i finestres per no respirar el fum i va posar en prealerta el pla Procicat, que ja ha quedat desactivat.

En el dispositiu d’extinció hi van treballar 18 dotacions dels Bombers. També es van activar mitjans aeris per actuar sobre la vegetació afectada, però finalment no van poder treballar a causa de la gran columna de fum. Al voltant de les 21.30 hores del mateix dilluns van poder confinar les flames a l’empresa on es va originar l’incendi i, aquest matí l’han donat per controlat. En aquests moments continuen treballant en les tasques d’extinció set dotacions dels bombers.

A lloc també es van desplaçar unitats de les ADF de la zona, quatre unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu, Policia Local i sis patrulles dels Mossos d’Esquadra per fer control d’accessos.

Iberspa és l’empresa líder a Europa en la fabricació de banyeres d’hidromassatge i de spa. Originària de Sabadell, es va instal·lar a Cervera el 2005 després de la crisi de Lear com a resultat de la feina de la mesa de negociació per recuperar el teixit productiu a la capital de la Segarra.

El foc ha calcinat la factoria d’Iberspa, una indústria de fabricació de piscines d'hidromassatge, a Cervera - Cervera
El foc ha calcinat la factoria d’Iberspa, una indústria de fabricació de piscines d'hidromassatge, a Cervera
Foto: bombers.cat


Etiquetes: incendi industrial cervera

Ho vols compartir?