Societat divendres, 20 de Setembre de 2019

Robatori de senyalització turística a Torà


Autor: editor

Afecten al sender GR170, hi ha senyals que s’han reposat fins a quatre vegades

Senyalització robada a Sant Serni
Senyalització robada a Sant Serni Foto: APACT

L’Associació de Patrimoni Artístic i Cultural de Torà (APACT) i l’entitat ecologista Brot Verd han denunciat als Mossos d’Esquadra els reiterats robatoris de senyalització al sender GR170. Una senyalització que es va pagar amb aportacions de les dues entitats.

Segons l’APACT, els robatoris van començar el 2016 i afecten principalment a la zona nord de Torà, Sant Serni i rodalies . Des d’aleshores fins al mes d’agost passat han patit nou robatoris, en els quals se sumen disset senyals de fusta, quatre pals de suport i un plafó informatiu de ferro galvanitzat. El cost de reposició dels senyals es calcula en un mínim de 500 euros. Hi ha senyals que s’han reposat fins a quatre vegades.

L’APACT és l’entitat promotora del sender, mentre que Brot Verd és l’entitat que n’assumeix la senyalització, manteniment i promoció. La senyalització s’ha pagat amb aportacions de les dues entitats, sense haver rebut cap tipus de subvenció, ni ajut de les administracions.

El Sender GR170 té un recorregut de 65 km i transcorre per cinc municipis de la vall del Llobregós, Torà, Ivorra, Massoteres, Biosca i Pinós i està homologat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Senyalització robada a Marquilles - Torà
Senyalització robada a Marquilles
Foto: APACT
Senyalització robada a Les Viles - Torà
Senyalització robada a Les Viles
Foto: APACT


Etiquetes: robatori senyalització sender llobregós sant serni
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?