Societat dimarts, 15 de Octubre de 2019

Les Marxes per la Llibertat sortiran dimecres al matí


Autor: somsegarra

Una de les columnes surt de Tàrrega

Les Marxes per la Llibertat sortiran dimecres al matí
Les Marxes per la Llibertat sortiran dimecres al matí Foto: marxesperlallibertat.cat

Dimecres al matí sortiran les Marxes per la Llibertat que confluiran tres dies després a Barcelona. Les cinc marxes, que es preveuen massives, ho faran des de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona.

Cada columna recorrerà al voltant de 100 km, que es dividiran en cinc trams. Dos trams el primer dia (matí i tarda); el segon dia, dos trams més (matí i tarda); i el tercer dia només es farà un tram al matí, ja que està previst arribar a Barcelona al migdia. Cada tram tindrà una distància aproximada de 20 quilòmetres.

Cada etapa començarà i acabarà en un nucli urbà des d'on s'oferirà a preu simbòlic esmorzar, dinar i sopar populars, i s'hi podrà pernoctar de forma gratuïta per seguir l'endemà.

Per aquella gent que no pugui acabar una etapa, hi haurà equips de voluntaris que s’encarregaran de la seva assistència amb vehicles propis. De tota manera, es fa una recomanació perquè tothom hi participi en la mesura de les seves possibilitats, amb especial atenció a la gent gran i als infants, que també seran molt benvinguts.

Per participar-hi no cal inscriure-s’hi. Només cal reservar per tenir dret als avituallaments i les pernoctacions, d’aquesta manera es podrà organitzar els trams, els àpats i les places per dormir.

Les etapes de la columna de Tàrrega són els següents:
Dia 1 matí: Tàrrega – La Panadella

Dia 1 tarda: La Panadella – Igualada

Dia 2 matí: Igualada – El Bruc

Dia 2 tarda: El Bruc – Martorell

Dia 3 matí: Martorell – Barcelona


Les Marxes per la Llibertat són una de les accions unitàries proposades per les dues entitats sobiranistes, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem. Iniciativa a la qual també si sumen els Comitès de Defensa de la República (CDR).

Segons els seus impulsors, les marxes estan inspirades amb d'altres marxes pacífiques històriques, com la marxa de la sal de Gandhi o la marxa sobre Washington de Martin Luther King, i clamaran per la llibertat dels presos i exiliats, contra la repressió i per reivindicar el dret a l'autodeterminació.Etiquetes: marxes per la llibertat

Ho vols compartir?