Societat dimecres, 9 de Desembre de 2020

La xarxa de fibra òptica de la Generalitat cobrirà el 83% de la població de la Segarra i el 74% de l'Urgell el 2021


Autor: ACN

Consta de cinc trams Agramunt-Guissona, Anglesola-Bellcaire d'Urgell, les Borges Blanques-Sant Martí de Maldà, Tàrrega-Verdú i Calonge de Segarra-Sanaüja

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, amb l'alcalde de Guissona, Jaume Ars
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, amb l'alcalde de Guissona, Jaume Ars Foto: horitzontal

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va presentar el passat 25 de novembre a Guissona el projecte de desplegament de la fibra òptica de la Generalitat a la Segarra i l'Urgell, que consta de cinc trams (Agramunt-Guissona, Anglesola-Bellcaire d'Urgell, les Borges Blanques-Sant Martí de Maldà, Tàrrega-Verdú i Calonge de Segarra-Sanaüja). En concret, el Govern invertirà 1,5 milions d'euros a la Segarra per connectar sis municipis i nou nuclis de població, i 1,8 milions a l'Urgell per connectar nou municipis i cinc nuclis. Un cop finalitzades aquestes obres, el 83,4% de la població de la Segarra i el 74,5% de la població de l'Urgell quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat l'any vinent.

En el cas de la Segarra, el Govern invertirà 1.512.915 euros per estendre 24 quilòmetres nous de fibra òptica, que se sumaran als 31 quilòmetres ja existents a la comarca, i permetran connectar un total de sis municipis nous i nou nuclis. D'aquesta manera, aquesta comarca passa de tenir el municipi de Cervera connectat, a tenir-ne set amb la incorporació de Torà, Biosca, Sanaüja, Plans de Sió, Torrefeta i Florejacs, i Guissona. Els nuclis nous que quedaran connectats són Ratera, Mont-Roig, les Pallargues, Sisteró, Pelagalls, Concabella, Gra, Sant Martí de la Morana i la Morana. Així, aquesta comarca passa de tenir 9.180 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a oferir accés a 10.055 habitants nous. El Govern ja va invertir 1.200.000 d'euros a la Segarra, i amb aquest projecte, en total haurà invertit a la comarca 2.712.915 euros

Desplegament per trams de la Segarra i Urgell


Amb les obres del tram Agramunt-Guissona, s'invertiran 1.464.081 euros, que serviran per estendre 22,6 quilòmetres nous de fibra òptica per connectar 14.074 habitants corresponents als municipis d'Agramunt, Puigverd d'Agramunt, Ossó de Sió, els Plans de Sió, Torrefeta i Florejacs, i Guissona. També quedaran connectats els nuclis de Ratera, Mont-Roig, les Pallargues, Sisteró, Pelagalls, Concabella, Gra, Sant Martí de la Morana, la Morana, Castellnou d'Ossó i Bellver d'Ossó.

Respecte al tram Anglesola-Bellcaire d'Urgell, s'invertiran 1.219.156 euros, que serviran per estendre 18,8 quilòmetres nous de fibra òptica per connectar els 3.336 habitants dels municipis de la Fuliola, Tornabous i Bellcaire d'Urgell. Les obres d'aquest tram també connectaran els nuclis de Boldú i el Tarròs.

Pel que fa al tram les Borges Blanques-Sant Martí de Maldà, 3.535 habitants disposaran d'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat el 2021. Amb una inversió de 414.788 euros, es desplegaran 14,2 quilòmetres nous de fibra òptica, que connectaran els municipis de Belianes, Maldà, Sant Martí de Riucorb i Arbeca, i el nucli de Sant Martí de Maldà.En relació amb el tram Tàrrega-Verdú, s'estendran 4,7 quilòmetres nous de fibra òptica, amb una inversió de 304.732 euros, que servirà per connectar el municipi de Verdú i els seus 919 habitants.

Finalment, amb les obres del tram Calonge de Segarra-Sanaüja, s'invertiran 1.561.750 euros, que permetran estendre 24,1 quilòmetres nous de fibra òptica per connectar els 1.962 habitants dels municipis de Sanaüja, Biosca, Torà i Castellfollit de Riubregós.

Impuls al desplegament de la fibra òptica


El conseller Puigneró ha explicat que la Generalitat està fent un esforç 'molt important' per portar la connectivitat digital arreu del país. 'La xarxa de fibra òptica és avui dia un dels grans antídots contra el despoblament, una infraestructura que permet fixar la població al territori i quedar-se al territori a treballar', ha dit. Per això, ha assenyalat que el Govern està accelerant els plans de desplegament i en el cas d'aquestes dues comarques es fa 'una inversió com no s'havia fet mai per arribar al 2021 a percentatges molt alts de població'.Les obres, previstes per al 2021 s'inclouen en l'acord de Govern del 4 d'agost per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica al territori. Cal recordar que l'acord de Govern preveu un increment de 57 milions d'euros més d'inversió, que se sumen als 13,5 ja executats per connectar les capitals de comarca.D'aquesta manera, el Govern haurà destinat fins al 2021 un total de 70 milions d'euros en l'extensió de la xarxa de fibra òptica arreu del territori amb l'objectiu de connectar tots els municipis de més de 50 habitants.

La xarxa de fibra òptica de la Generalitat cobrirà el 83% de la població de la Segarra i el 74% de l'Urgell el 2021 -
La xarxa de fibra òptica de la Generalitat cobrirà el 83% de la població de la Segarra i el 74% de l'Urgell el 2021
Foto: agències


Etiquetes: xarxa fibra òptica generalitat segarra urgell

Ho vols compartir?