Societat dimarts, 12 de Octubre de 2021

Trobat sa i estalvi el nen de 8 anys desaparegut del centre Aurò


Autor: editor

L’avís de la desaparició es va donar aquest dilluns a primera hora de la tarda i ha passat la nit al ras

Trobat sa i estalvi el nen de 8 anys desaparegut del centre Aurò
Trobat sa i estalvi el nen de 8 anys desaparegut del centre Aurò Foto: consell comarcal solsonès

Aquest dimarts passades les 11 del matí han trobat el nen de 8 anys que va desaparèixer aquest dilluns a la tarda. El nen, de 8 anys i amb una discapacitat, es va perdre al voltant de 2/4 de 4 de la tarda quan era a l'alberg Casa Auró Natura, una casa colònies situada a Llanera, al terme municipal de Torà, a tocar de Llobera entre la Segarra i el Solsonès.

Avui, a les 11.03 del matí, els Bombers han informat que ja l'havien trobat. Una persona aliena a l’operatiu, un boletaire que es desplaçava en vehicle l’ha vist caminant per una pista forestal a prop d’Ardèvol, terme municipal de Pinós, a uns 8 quilòmetres d'on s'havia perdut.

Ampli dispositiu de cerca


L’avís de la desaparició es va donar aquest dilluns a dos quarts de quatre de la tarda. La zona on es va perdre el nen és boscosa i densa, fet que ha dificultat la recerca i la visibilitat.

L'operatiu de recerca va mobilitzar ahir tretze dotacions dels Bombers, dos helicòpters, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, ADF i voluntaris. Al vespre, els treballs no es va aturar amb l'arribada de la nit. Tot i la retirada dels helicòpters i dels voluntaris que hi prenien part, el gruix de l'operatiu -10 dotacions de bombers i agents de policia- es va mantenir actiu amb l'esperança que aparegués el menor ja que el Servei Meteorològic de Catalunya preveia una temperatura mínima de 9 graus en aquesta zona. Se'l va continuar buscant pels camins propers al bosc on s'havia perdut amb gossos i també amb càmeres tèrmiques, sense èxit.

Aquest matí, un centenar de voluntaris s'han aplegat de nou a l'últim lloc on es va veure el nen per participar en el segon dia de recerca. Els Bombers han organitzat 10 grups mixtes de voluntaris i bombers que s'han encarregat de fer una recerca extensiva ja que es creia que el nen podria haver caminat més del que es podria pensar en un principi. Tot i això, Bombers, Mossos, helicòpters i la unitat canina han continuat fent una recerca intensiva a un radi de mig quilòmetre d'on es va veure l'infant per últim cop.

El nombre de voluntaris que han respost a la crida dels Bombers per tal d'oferir la seva ajuda ha estat tant alt que s'ha enviat un missatge per les xarxes socials avisant que ja no feia falta més gent.

El menor estava de colònies


El menor es va perdre a l'entorn de la Casa Auró Natura, una casa de colònies de Llanera que està adaptada per acollir persones amb discapacitats. Segons expliquen fonts de l'alberg, el menor perdut estava de colònies amb un grup de 4 infants més i tres monitors de Barcelona quan l'haurien perdut de vista.

El nen tenia tendència a amagar-se, ja ho havia fet altres cops que havia assistit al centre, però sempre acabava sortint.

Avís que va inundar les xarxes el dilluns a la tarda - Llanera
Avís que va inundar les xarxes el dilluns a la tarda
Foto: consell comarcal solsonès
Els treballs de cerca no es va aturar amb l'arribada de la nit - Llanera
Els treballs de cerca no es va aturar amb l'arribada de la nit
Foto: consell comarcal solsonès
La zona de Llanera és boscosa i densa - Llanera
La zona de Llanera és boscosa i densa
Foto: Ramon Sunyer
Trobat sa i estalvi el nen de 8 anys desaparegut del centre Aurò - Llanera
Trobat sa i estalvi el nen de 8 anys desaparegut del centre Aurò
Foto: consell comarcal solsonès


Etiquetes: menor desaparegut aurò llanera torà
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?