Societat diumenge, 13 de Febrer de 2022

Processó del Puro 2022


Autor: somsegarra
cartell Processó del Puro 2022
cartell Processó del Puro 2022 Foto: paeria cervera

L’edició d’aquest any té lloc el diumenge 13 de febrer. S’iniciarà a la plaça Major a les 12.30 hores, després del toc de les campanes, que recordaran els 48 morts amb què va acabar la batalla del 16 de febrer de 1875 en la tercera guerra carlina i discorrerà amb el recorregut habitual, fins a l’interior del cementiri. Amb la participació de les entitats socials Associació Salut Mental Ondara - Sió i Associació de familiars i malalts d'Alzheimer i l’acompanyament musical dels acordionistes Claudia Baliellas i Aleix Prat del Conservatori de Música de Cervera.

Fins a l’any 1936, el 16 de febrer a Cervera se celebrava el que popularment s’anomenava la Processó del Puro. Una processó laica amb un itinerari que anava de l’Ajuntament fins al cementiri, i en el qual alguns homes hi anaven amb el puro encès a diferència de les processons religioses.

Actualment, la Processó del Puro, ja recuperada per al calendari festiu cerverí, ha esdevingut un passeig i un espai de tertúlia per a tots els cerverins i entitats locals i es dedica a tots els que han patit, pateixen i patiran.Etiquetes: processó del puro cervera

Ho vols compartir?