Turisme dilluns, 30 de Gener de 2012

Restauren la senyalització de dues rutes de la Segarra


Autor: editor

Es tracta de dues rutes que ja existien, la de les Dues Valls i la dels Romans, però que amb els anys havia desaparegut la majoria de la seva senyalització.

I  Marató fotogràfica de la Segarra
I Marató fotogràfica de la Segarra Foto: Yolanda de las Heras

La Ruta de les Dues Valls i dels Romans, són dues rutes que ja existien però amb els anys havia desaparegut la majoria de la senyalització, ara el Consell Comarcal de la Segarra hi està instal·lant una nova senyalització de pals de fusta, xapes noves metàl·liques i mapes nous. A més, la ruta estarà penjada amb format gps a la web de turisme del Consell Comarcal de La Segarra.

La Ruta dels Romans té 14 km i parteix de Guissona cap a Bellevehí­ per l'antic camí­ de la via de ferrocarril de Cervera - Guissona, continua de camí­ cap a Tarroja direcció ermita de Santesmasses, Torrefeta, ermita de la Mare de Déu de Maig i fins a la Torre Conilles de Guissona. La ruta s'ha modificat respecta a l'anterior traçat, evitant creuar la carretera L-311 a la corba de Bellvehí­, ara es creua a l'altura de l'ermita de Santesmasses amb molta més visibilitat, la ruta és una mica més llarga però, en canvi molt més segura. perfil, plànol i itinerari (pdf)

La Ruta de les Dues Valls surt de Sant Guim de Freixenet en direcció a Cervera fins a Mas Suau, gira a la dreta cap a Montfalcó Murallat, Estaràs i Sant Guim de Freixenet, amb un total de 23,4 km. perfil, plànol i itinerari (pdf)

Les dues rutes són del tipus sender amb una dificultat baixa i es poden fer a peu o amb bicicleta.



Etiquetes: rutes segarra consell comarcal
Compartit per viladetora.net

Ho vols compartir?