Turisme dissabte, 8 de Desembre de 2012

Biosca és l’escenari d’una nova activitat enoturítsica i cultural a la Segarra


Autor: Jaume Moya

Una desena de famílies participen en la ruta turística de descobriment del patrimoni i la història d’aquest poble de la vall del Llobregós

El grup davant la casa de Mossèn Ramon (antic Cal Quirze de Biosca)
El grup davant la casa de Mossèn Ramon (antic Cal Quirze de Biosca) Foto: Jaume Moya

El passat dissabte 8 de desembre, Biosca va ser el nucli triat per una nova activitat de turisme gastronòmic i cultural a càrrec de l’empresa de dinamització cultural Camins de Sikarra. Una desena de famílies van participar en la ruta turística de descobriment del patrimoni i la història d’aquest poble de la vall del Llobregós. Els visitants van recórrer l’entramat medieval del nucli per conèixer destacats episodis històrics que hi han tingut lloc, com la darrera execució a la foguera d’una bruixa a Catalunya o l’estada del Pretendent Carles Isidre de Borbó i diversos cabdills carlistes a la població. L’antic camí ral a Solsona, la casa de Mossèn Ramon, l’ermita de Sant Pelegrí, l’església romànica de Santa Maria, els portals de la vila i la panoràmica sobre la plana segarrenca que s’obre des de les muralles del castell varen centrar bona part de l’interès dels turistes.
L’activitat es va complementar amb un maridatge gastronòmic a Cal Borres, una de les cases històriques de Biosca. Els vins dels cellers Comalats, de l’Ametlla de Segarra, i l’Olivera, de Vallbona de les Monges, ambdós de la DO Costers de Segre, varen ser comentats i degustats en combinació amb plats especialment elaborats per a l’ocasió.

El grup a la placeta de Biosca - Biosca
El grup a la placeta de Biosca
Foto: Jaume Moya
Dinar de maridatge gastronòmic a Cal Borres - Biosca
Dinar de maridatge gastronòmic a Cal Borres
Foto: Jaume Moya


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: turisme gastronòmic cultural vall del llobregós

Ho vols compartir?