Turisme dissabte 8 desembre 2012

Biosca és l’escenari d’una nova activitat enoturítsica i cultural a la Segarra


Autor: Jaume Moya

Una desena de famílies participen en la ruta turística de descobriment del patrimoni i la història d’aquest poble de la vall del Llobregós

El grup davant la casa de Mossèn Ramon (antic Cal Quirze de Biosca) Autor: Jaume Moya

El passat dissabte 8 de desembre, Biosca va ser el nucli triat per una nova activitat de turisme gastronòmic i cultural a càrrec de l’empresa de dinamització cultural Camins de Sikarra. Una desena de famílies van participar en la ruta turística de descobriment del patrimoni i la història d’aquest poble de la vall del Llobregós. Els visitants van recórrer l’entramat medieval del nucli per conèixer destacats episodis històrics que hi han tingut lloc, com la darrera execució a la foguera d’una bruixa a Catalunya o l’estada del Pretendent Carles Isidre de Borbó i diversos cabdills carlistes a la població. L’antic camí ral a Solsona, la casa de Mossèn Ramon, l’ermita de Sant Pelegrí, l’església romànica de Santa Maria, els portals de la vila i la panoràmica sobre la plana segarrenca que s’obre des de les muralles del castell varen centrar bona part de l’interès dels turistes.
L’activitat es va complementar amb un maridatge gastronòmic a Cal Borres, una de les cases històriques de Biosca. Els vins dels cellers Comalats, de l’Ametlla de Segarra, i l’Olivera, de Vallbona de les Monges, ambdós de la DO Costers de Segre, varen ser comentats i degustats en combinació amb plats especialment elaborats per a l’ocasió.

El grup a la placeta de Biosca - Biosca
El grup a la placeta de Biosca
Autor: Jaume Moya
Dinar de maridatge gastronòmic a Cal Borres - Biosca
Dinar de maridatge gastronòmic a Cal Borres
Autor: Jaume Moya


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: turisme gastronòmic cultural vall del llobregós

Ho vols compartir?