Turisme dimarts, 7 de Maig de 2013

Famílies o parelles de mitjana edat són els perfils turístics predominants a Cervera


Autor: Redacció

Les visites guiades suposen el gruix principal dels turistes que visiten la població

Sant Pere el Gros, església romànica de planta circular
Sant Pere el Gros, església romànica de planta circular Foto: Josep Renalias

El turista que visita Cervera, segons mostren les estadístiques, solen ser famílies o parelles de mitjana edat, que representen el 55% del tipus de visitant; el 40% són grups, majoritàriament jubilats i en menor afluència escolars, i el 5% restant és públic divers.

Destaca el gran volum de visites en grups, les visites guiades s’han incrementat de 93 el 2011 a 142 el 2012. Representen el 40% dels turistes que visiten Cervera. La majoria de grups són esporàdics, és a dir que visiten la ciutat una vegada; però també n’hi ha de constants, que anualment realitzen diferents itineraris per la ciutat, i altres que repeteixen variant o no l’itinerari. L’objectiu actual, i en un futur proper, és obrir mercat al turisme estranger oferint un pack d’itineraris turístics guiats per Cervera.

Procedència barcelonina


La procedència és majoritàriament de Catalunya, representa el 60%, i de la província de Barcelona. Hi ha hagut un augment del turisme estranger, francesos i belgues principalment, que representen el 20%. El turisme estatal representa un 10% del total.

L’estacionalitat de Cervera es desvia dels tòpics del turisme de sol i platja (de juny a setembre) i del turisme de muntanya (mesos d’hivern, temporada d’esquí) ja que els mesos de més afluència de turistes es concentren del març al maig i del setembre al novembre (allargant-se enguany fins a principis de desembre). Els mesos d’estiu es caracteritzen pel turisme de segona residència i de vacances. Manté la característica del turisme de la Catalunya interior.

Predomini del turisme cultural


El tipus de turisme amb més demanda és el cultural, que és també el que Cervera més ofereix. Es coneix Cervera pel seu valor medieval (el carrer Major, les Muralles), per la Universitat, per Sant Pere el Gros (sobretot turisme estranger apassionat del romànic)...

Cervera ofereix una completa oferta en turisme cultural, religiós (camí de Sant Jaume, la Passió, Les Completes...), esportiu (campionats mundials de billar, d’Espanya de ral•lis de terra, tornejos de bàsquet i futbol...), turisme festiu (Aquelarre, Sant Magí...), musical (Festival de Pasqua, Festival Internacional de Música, concert al túnel de l’autovia...).

Façana de la Universitat - Cervera
Façana de la Universitat
Església de santa Maria - Cervera
Església de santa Maria
Foto: paeriacervera.cat
Carreró de Cervera - Cervera
Carreró de Cervera
Foto: Josep Maria Santesmasses Palou
Carrer de Cervera - Cervera
Carrer de Cervera
Foto: Giliet de Florejacs


Font: Paeria Cervera Etiquetes: turisme estudis cervera

Ho vols compartir?